Polifenoller
Bu aktif bileşen grubundan popüler içerikler
Polifenoller
# CAS Numarası: 84775-52-0
# CAS Numarası: 501-36-0
Biyoflavonoidler, meyve ve sebzelerde yaygın olarak bulunan ve doğal olarak oluşan benzo-γ-piran türevlerinin bir sınıfıdır. Biyoflavonoidlerin, demir veya bakır gibi şelatlama iyonlarının katılımıyla hidroksil radikallerinin neden olduğu DNA hasarı üzerinde koruyucu bir etkiye sahip olduğu bulunmuştur.
Biyoflavonoidler bitkilerde bulunan bir grup bileşiktir. Örneğin, yeşil çay, soğan, turunçgiller, kiraz, erik ve çilek en çok biyoflavonoid içeren meyvelerdir. Flavonoidler vücut tarafından sadece antioksidan etkilerini göstermek için tüketilmez, aynı zamanda siklooksijenaz, prostaglandin sentetaz, protein kinaz, hyaluronidaz gibi birçok enzimi de etkiler. Topikal olarak uygulandığında, bir antioksidan görevi görerek kolajenin serbest radikaller tarafından tahrip edilmesini önler. Ayrıca hyaluronidaz enzimini engelleyerek hyaluronik asidin parçalanmasını önler. Böylece cildin nemini daha iyi korumasına yardımcı olur. Cildin iltihaplanmasından ve kızarıklığından sorumlu olan histamin salınımını da engellediği için anti-inflamatuar bir etkiye sahiptir.
Fenolik bir halka içeren kimyasal yapılarını ifade eden polifenoliktirler.
Aslında kimyasal yapılarındaki küçük farklılıklara dayanan altı farklı biyoflavonoid sınıfı vardır. Bu alt sınıflar flavonoller, flavan-3-oller, flavonlar, flavononlar, flavonlar ve antosiyanidinleri içerir. Birlikte, 4000'den fazla farklı tanımlanmış biyoflavonoid vardır ve bilim insanlarına çalışacak çok şey verir. Birçok flavonoid, bitkilere renk veren bitki pigmentleridir.
# CAS Numarası: 91082-91-6
Kırmızı şaraptan yaygın olarak elde edilen cilt dostu bileşenler polifenoller, özellikle de resveratroldür. Resveratrol ince çizgilerin, kırışıklıkların ve pigmentasyonun oluşumuna katkıda bulunan serbest radikallere karşı koruma sağlar. Cilt bakım ürünlerinde kullanılan şarap özleri fermente edilir, bu da doğal olarak pul pul dökülme sürecine yardımcı olan alfa hidroksi asitler (AHA'lar) üretir.
Kırmızı şarap özü, kırmızı şaraptan elde edilen güçlü bir antioksidandır. Cilt bakım ürünlerinde cildi serbest radikallerin ve diğer çevresel stres faktörlerinin neden olduğu hasarlardan korumak için kullanılır.
Koruyucu özelliklerine ek olarak, kırmızı şarap özü, artan nemlendirme, gelişmiş cilt sıkılığı ve elastikiyeti ve ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünde bir azalma dahil olmak üzere bir dizi başka cilt yararına sahiptir.
Genel olarak, kırmızı şarap özü bir dizi koruyucu, anti-enflamatuar ve yaşlanma karşıtı etkiye sahip değerli bir cilt bileşenidir. Bununla birlikte, herhangi bir cilt bakım ürününde olduğu gibi, özellikle tıbbi bir durumunuz varsa veya herhangi bir ilaç kullanıyorsanız, bireysel cilt hassasiyetlerinizi kontrol etmeniz ve kullanmadan önce bir sağlık uzmanıyla konuşmanız önemlidir.
Antioksidan özellikler: Journal of Agricultural and Food Chemistry'de yayınlanan bir çalışmada, kırmızı şarap özütünün, cildi serbest radikallerin neden olduğu hasardan korumaya yardımcı olan resveratrol de dahil olmak üzere antioksidanlar açısından zengin olduğu bulunmuştur.
Anti-enflamatuar etkiler: Journal of Ethnopharmacology'de yayınlanan bir çalışmada, kırmızı şarap özütünün anti-enflamatuar etkilere sahip olduğu ve akne ve rosacea gibi cilt rahatsızlıklarının tedavisinde yararlı olduğu bulunmuştur.
Yaşlanma Karşıtı Etkiler: Uluslararası Kozmetik Bilimi Dergisi'nde yayınlanan bir çalışmada, kırmızı şarap özütünün artan hidrasyon, gelişmiş cilt sıkılığı ve elastikiyeti ve ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünün azaltılması dahil olmak üzere yaşlanma karşıtı etkileri olduğu bulunmuştur.
UV radyasyonuna karşı koruyucu etki: Journal of Photochemistry and Photobiology'de yayınlanan bir çalışmada kırmızı şarap özünün cilde zarar verebilecek UV radyasyonuna karşı koruma sağladığı bulunmuştur.
Bu çalışmalar kırmızı şarap özütünün cilt için potansiyel faydalarını göstermektedir. Bununla birlikte, bileşenlerin etkilerinin cilt tipi ve sağlığı gibi bireysel faktörlerin yanı sıra kullanılan özel ürüne bağlı olarak değişebileceğini unutmamak önemlidir. Herhangi bir yeni cilt bakım ürününü kullanmadan önce, özellikle tıbbi bir durumunuz varsa veya herhangi bir ilaç kullanıyorsanız, bir sağlık uzmanıyla konuşmak her zaman en iyisidir.
# CAS Numarası: 24292-52-2
Hesperidin metil kalkon sentetik bir antioksidandır ve turunçgillerde bulunan biyoflavonoid hesperidinin bir türevidir.
Çalışmalar, onaylanmış bir güneş koruyucu bileşen olmamasına rağmen, harici olarak uygulandığında hesperidin metil kalkonun cildi UV hasarından korumaya yardımcı olduğunu göstermiştir. Çalışmalar ayrıca yatıştırıcı ve kızarıklık önleyici özelliklere sahip sakinleştirici bir bileşen olduğunu göstermektedir.
Ham haliyle sarı bir tozdur. Cilt bakımında tipik kullanım seviyesi %0,1 ila %3 arasında değişmektedir. Güvenlik veya tahriş riski oluşturduğu bilinmemektedir.
Ayı üzümü, çoğunlukla Asya, Avrupa, Orta ve Kuzey Amerika'da bulunan, az büyüyen bir çalıdır. Adı hakkında ilginç bir gerçek, ayıların bu meyveleri sevmesidir, bu yüzden adı bearberry'den gelmiştir. Bir iç ilaç olarak çok faydalıdır, ancak aynı zamanda iyi cilt bakımı olanaklarına da sahiptir. Uçucu yağlar, reçineler, tanenler, fenolik glikozitler ve flavonoidler içerir.
Cilt hücrelerine zarar verebilecek serbest radikallerle savaşan bir antioksidan olarak flavonoidler içerir ve böylece yaşlanma karşıtı bir etkiye sahiptir. Tanenler, cilt hücrelerinin ölü tabakasının nazikçe pul pul dökülmesine de yardımcı olan büzücü özelliklere sahiptir. Düzenli kullanıldığında daha açık bir cilt tonu sağladığına inanılmaktadır. Cildin kaybettiği mineral ve vitaminleri yeniler.
[Opuntia dillenii (Cactaceae) olarak da bilinen bu bitki, Tayvan'da geleneksel olarak gıda ve tıp alanında kullanılmaktadır. Besin açısından zengin özellikleri, araştırmacıları kozmetikler de dahil olmak üzere çeşitli endüstrilerde kullanımını desteklemek için kanıt toplamaya sevk etmiştir. Yüksek fenol ve flavonoid içeriği nedeniyle, kabuk özü kozmetik ürünlerin antioksidan aktivitesini artırır. Başka bir çalışmada, kladodya özütünün hücreleri ultraviyole (UV) hasarına karşı dirençli hale getirdiği ve melanin üretimini engellediği bulunmuştur. Önceki bir çalışma, dikenli armudun kozmetikte kullanılan altın ve gümüş nanopartikülleri sentezlemek için de kullanılabileceğini göstermiştir. Nanopartiküller kozmetik formülasyonların stabilitesini ve antibakteriyel özelliklerini korumaya hizmet eder. Özellikle, dikenli armut özü bakteri büyümesini de engelleyebilir. O. dillenii alkaloidler, betasiyaninler, saponinler, tanenler, flavonoidler ve flobatanninler gibi fitokimyasallar içerir. Ayrıca, sentezlenen altın ve gümüş nanopartiküller ile birlikte O. dillenii özütü, E. coli, S. aureus, K. pneumonia ve P. aeruginosa gibi bakterilerin yanı sıra T. viride, C. albicans, C. krusei ve A. niger gibi mantar türleri üzerinde net bir inhibisyon bölgesi göstermiştir. Dikenli armut bitkisinin farklı kısımlarının farklı biyoaktif özelliklere ve insan sağlığına faydalı bileşiklere sahip olduğu gösterilmiştir. Ancak, çoğu çalışma farmakolojik uygulamalara odaklanmıştır. O. dillenii clodia, araşidonik asit metabolitlerini ve sitokinleri inhibe ederek anti-enflamatuar özelliklere sahiptir ve güçlü bir hipotansif ve antihiperglisemik etkiye sahiptir. Araştırmacılar, insan sağlığına katkıda bulunan fitokimyasalların yüksek ve çeşitli içeriği göz önüne alındığında, dikenli armudun çeşitli alanlardaki geniş kullanım yelpazesi nedeniyle yeni ürünlerin geliştirilmesi için umut verici bir bitki olduğu sonucuna vardılar. Çalışma Tayvan Ulusal Bilim ve Teknoloji Merkezi tarafından finanse edildi. Opuntia dillenii'nin çeşitli kısımları ve özleri ile biyoaktif bileşenleri, fonksiyonel özellikleri ve uygulamaları üzerine yapılan son çalışmalar
Tayvan'da yapılan yeni bir araştırmaya göre, dikenli armudun kladod ve kabuk özleri parlatıcı, antioksidan ve antibakteriyel özellikleri nedeniyle cilt bakımında potansiyel göstermektedir.
# CAS Numarası: 84961-62-6
# CAS Numarası: 480-41-1
Bir flavanon olan Naringenin (NAR), neredeyse yalnızca turunçgillerde bulunur ve bu sebzelerde en bol bulunan flavonoiddir. Antioksidan, antiproliferatif, antitussif ve ilginç hepatoprotektif özelliklere sahip olduğu gösterilmiştir.
Naringenin, turunçgillerde, özellikle de greyfurtta yaygın olarak bulunan bir flavonoid bileşiğidir.
Antioksidan Özellikleri: Naringenin antioksidan etkileriyle bilinir. Topikal olarak uygulandığında cildin serbest radikallerin ve çevresel stresin neden olduğu hasarlardan korunmasına yardımcı olabilir. Bu, genel cilt sağlığını etkileyebilir ve ince çizgiler ve kırışıklıklar gibi gözle görülür yaşlanma belirtilerini azaltabilir.
Antiinflamatuar etkiler: Naringenin antiinflamatuar özelliklere sahiptir. Bu, tahriş olmuş veya iltihaplı cildi yatıştırmaya yardımcı olabilir. Çeşitli cilt durumlarıyla ilişkili kızarıklık ve rahatsızlığın azaltılmasına yardımcı olabilir.
Daha parlak cilt: Bazı çalışmalar Naringenin'in cilt pigmentasyonundan sorumlu olan melanin üretimini engellemeye yardımcı olabileceğini öne sürüyor. Sonuç olarak Naringenin, daha eşit bir cilt tonu sağlamayı ve koyu lekelerin veya hiperpigmentasyonun görünümünü azaltmayı amaçlayan cilt bakım ürünlerine dahil edilebilir.
UV koruması: naringenin dahil flavonoidler. Doğal bir UV koruyucu olma potansiyeline sahiptir. Naringenin güneş kreminin yerini tutmasa da topikal olarak uygulandığında UV ışınlarına karşı bir miktar koruma sağlayabilir.
Kollajen üretimi: Naringenin ciltte kollajen üretimini uyarmaya yardımcı olabilir. Kolajen cildin elastikiyetini ve sıkılığını korumak için gereklidir. Dolayısıyla bu etki cildin daha sağlıklı ve genç görünmesine yardımcı olabilir.
Yara iyileşmesi: Bazı araştırmalar Naringenin'in kollajen üretimini ve cilt hücresi yenilenmesini destekleyerek yara iyileşmesini destekleyebileceğini öne sürüyor. Bu özellik küçük kesikler veya sıyrıklar için faydalı olabilir.
Akne Karşıtı Özellikler: Naringenin'in anti-inflamatuar ve antioksidan özellikleri, akne ile ilişkili kızarıklık ve inflamasyonun azaltılmasında yardımcı olabilir.
# CAS Numarası: 520-18-3
Kaempferol (3,5,7,4'-tetrahidroksiflavon; C15H10O6), yeşil çay, brokoli, lahana, lahana, hindiba, fasulye, pırasa, domates, üzüm, elma, greyfurt, meyveler ve propoliste bulunan doğal flavonoller arasındadır. Brassica da dahil olmak üzere sayısız diğer bitki kaynaklarının yanı sıra.
Kaempferol oksidatif stresi azaltarak antioksidan görevi görür. Birçok çalışma, kaempferol tüketmenin çeşitli kanser riskini azaltabileceğini öne sürüyor ve şu anda olası bir kanser tedavisi olarak değerlendiriliyor. Adını 17. yüzyıl Alman doğa bilimci Engelbert Kaempfer'den almıştır.
Diosmin doğal bir flavonoid glikozittir.
çeşitli bitki kaynaklarından izole edilebilir veya flavonoid hesperidin'den elde edilebilir. Diosmin ilk olarak 1925'te Scrophularia nodosa'dan izole edildi ve ilk kez 1969'da terapötik bir ajan olarak tanıtıldı. Diosmin, kronik venöz yetmezlik, hemoroid, lenfödem ve varisli damarları tedavi etmek için kullanılan bir vazokonstriktör olarak kabul edilir. Bir flavonoid olarak diosmin ayrıca anti-inflamatuar, serbest radikal temizleyici ve anti-mutajenik özellikler de sergiler.
Diosmin, diosminin merkezi karbon halkasındaki iki karbon atomu arasındaki çift bağın varlığı nedeniyle hesperidin'den moleküler olarak farklılık gösterir. Diosmin, narenciye kabuğundan hesperidin ekstrakte edilerek ve ardından hesperidinin diosmine dönüştürülmesiyle üretilebilir. Diosmin, 30 yıldan fazla bir süredir flebotonik ve vazoprotektif bir ajan olarak kullanılmaktadır ve yakın zamanda kanser, PMS, kolit ve diyabet dahil diğer terapötik kullanımlar için araştırılmıştır.
# CAS Numarası: 480-18-2
Dihidroquercetin olarak da bilinen Taxifolin (5,7,3',4'-flavan-on-ol), flavonoidlerdeki flavanonollerin alt sınıfına aittir ve bu da bir polifenol sınıfıdır. Sibirya karaçamı ve süt devedikeni gibi bitkilerden elde edilir.
Taxifolin, adzuki fasulyesi (adzuki-meshi) ile kaynatılmış yapışkan olmayan pirinçte bulunur. Rusya'da Sibirya karaçamı, Larix sibirica gibi kozalaklı ağaçlarda, Pinus roxburghii'de, Cedrus deodara'da ve Çin porsuk ağacında bulunabilir.
Taxifolin mutajenik değildir ve ilgili bileşik olan quercetin'den daha az toksiktir.
Taksifolinin fibril oluşumunu uyarma ve kolajenin fibriler formlarının stabilizasyonunu destekleme kapasitesi tıpta kullanılabilir. Ayrıca taksifolin, hücresel melanogenezi, kozmetikte en yaygın kullanılan hipopigmentasyon ajanlarından biri olan arbutin kadar etkili bir şekilde inhibe etti.
Mahmuz dikeni yaprağı prenilflavonoidleri aslında Maclura cochinchinensis bitkisinin yapraklarından elde edilir. Genellikle Güneydoğu Asya ormanlarında yetişir, ancak Kuzey Avustralya ve Doğu Afrika'da da yaygındır. Dallı, dikenli bir çalıdır.
Maclura Cochinchinensis Yaprağı Prenil Flavonoidleri Açıklaması
Maclura cochinchinensis yaprağı prenilflavonoidleri, mahmuz dikeni olarak da bilinen bir bitkiden elde edilir. Prenilflavonoidler, esas olarak bitkiler tarafından metabolik süreçlerinin bir parçası olarak sentezlenen biyoaktif bileşikler olan flavonoidlerin bir alt kümesidir.
Maclura cochinchinensis yaprağı prenilflavonoidleri, antioksidan özelliklerinin yanı sıra, antimikrobiyal özelliklere sahip olduğunu gösteren çalışmalar nedeniyle araştırmacıların ilgisini çekmektedir. Özellikle, cildin mikroflorasını dengelemeye yardımcı olabileceğine dair bazı kanıtlar vardır ve bu da onu akne için potansiyel olarak faydalı bir bileşen haline getirir. Komedon ve akne vulgaris oluşumunu önlemek gibi faydaları olan doğal bir sebum düzenleyici aktiftir. Eşit bir cilt tonu ve daha az yağlı bir cilt sağlar.
Bu bileşenle ürünler
Kafein
Yosun
C Vitamini
Silikonlar
Polifenoller
Retinoidler (A Vitamini)
Yeşil çay
E Vitamini
Yağlar
Alerjen
UV filtreleri
Hyaluronik asit
Peptitler
Yosun
Polifenoller
Yağlar
PDRN (polinükleotitler)
Niasinamid (B3 vitamini)
Hyaluronik asit
Kafein
Yosun
Centella asiatica
Polifenoller
Prebiyotikler/Enzimler
Yeşil çay
Yağlar
Niasinamid (B3 vitamini)
Hyaluronik asit
BHA Salisilik asit
Seramikler
Pantenol (B5 Vitamini)
Yosun
Polifenoller
Prebiyotikler/Enzimler
Yağlar
E Vitamini
Niasinamid (B3 vitamini)
Squalane
BHA Salisilik asit
BHA Salisilik asit
Pantenol (B5 Vitamini)
C Vitamini
Polifenoller
PHA asitleri
E Vitamini
Niasinamid (B3 vitamini)
Hyaluronik asit
HCA asitleri
Resveratrol
Niasinamid (B3 vitamini)
Omega yağ asitleri
Yağlar
Silikonlar
Yosun
Kafein
AHA asitleri
Seramikler
Hyaluronik asit
Alerjen
PDRN (polinükleotitler)
Polifenoller
C Vitamini
Pantenol (B5 Vitamini)
AHA asitleri
Kafein
Pantenol (B5 Vitamini)
Aloe
Yosun
Polifenoller
Peptitler
Yeşil çay
Yağlar
Alerjen
Niasinamid (B3 vitamini)
Hyaluronik asit
AHA asitleri
Eksozomlar
Pantenol (B5 Vitamini)
Aloe
Yosun
Prebiyotikler/Enzimler
Polifenoller
Mikroiğneler
Meyan Kökü
Centella asiatica
Retinoidler (A Vitamini)
Azelaik asit
Niasinamid (B3 vitamini)
Hyaluronik asit
Seramikler
Aloe
Yosun
Polifenoller
Meyan Kökü
Centella asiatica
Yağlar
Azelaik asit
Niasinamid (B3 vitamini)
BHA Salisilik asit
Hyaluronik asit
Seramikler
Pantenol (B5 Vitamini)
Aloe
Centella asiatica
Polifenoller
Meyan Kökü
Yeşil çay
Yağlar
Azelaik asit
Niasinamid (B3 vitamini)
Alerjen
Hyaluronik asit
Diğer aktif bileşenler











































.webp)





