
Aloe
Aloe, kozmetolojide en değerli bitkilerden biridir ve yatıştırıcı, nemlendirici ve yenileyici özellikleri ile bilinir. Aloe vera yapraklarından elde edilen özler ve jeller, cildi derinlemesine nemlendirdiği, tahrişi azalttığı ve yanıklar, akne ve kuruluk sorunlarında yardımcı olduğu için yüz, vücut ve saç bakım ürünlerinin formüllerinde kullanılır.
Aloe’nin başlıca aktif bileşeni, yaprakların özünden elde edilen jel kıvamındaki süttür; A, C, E, B12 vitaminleri, enzimler, amino asitler ve polisakkaritler açısından zengindir. Bu bileşenler hücre yenilenmesini destekler ve cildin doğal dengesini korur.
Kozmetik formüllerde aloe, INCI (International Nomenclature of Cosmetic Ingredients) sınıflandırmasına göre farklı isimlerle yer alabilir:
Aloe Barbadensis Leaf Juice — aloe vera yaprağı suyu, kremler, jeller ve losyonlarda en yaygın kullanılan bileşen;
Aloe Barbadensis Leaf Extract — yapraklardan elde edilen konsantre öz, güçlü yatıştırıcı ve antioksidan özelliklere sahip;
Aloe Barbadensis Leaf Powder — kurutulmuş aloe jelinden elde edilen toz, genellikle kuru veya maske formüllerinde kullanılır;
Aloe Ferox Leaf Extract / Juice — Afrika kökenli Aloe Ferox türünden elde edilen öz, daha yüksek biyolojik aktif madde konsantrasyonu içerir.
Doğal çok işlevliliği sayesinde aloe bazlı içerikler nemlendirici kremler, maskeler, serumlar, güneş koruyucular, şampuanlar ve tıraş sonrası ürünlerde bulunur. Hassas veya tahriş olmuş ciltler için bile uygundur ve cilt bariyerinin daha hızlı onarılmasına ve rahat bir his kazanmasına yardımcı olur.
Bu aktif bileşen grubundan popüler içerikler
# CAS Numarası: 85507-69-3
Aloe
# CAS Numarası: 85507-69-3
Aloe Barbadensis Leaf Polysaccharides, Aloe barbadensis yapraklarından izole edilen bir polisakkarit fraksiyonudur.
Böylece, aloe vera derisi farklı yapılara sahip çok sayıda biyoaktif polisakkarit içerir. Bu fraksiyonlarda ramnoz, glukoz, mannoz, galaktoz, ksiloz ve üronik asitler dahil olmak üzere çeşitli monosakkaritler tanımlanmıştır.
Aloe'den elde edilen bir madde mantar öldürücü, antimikrobiyal ve antiviral etkilere sahiptir ve hayvanlarda yaraların iyileşmesinde ve enfeksiyonların tedavisinde etkilidir. Aloe bitkisinden elde edilen madde öncelikle bir cilt bakım maddesi olarak işlev görür ve genellikle kozmetikte yalnızca düşük konsantrasyonlarda kullanılır. Aloe yaprağı, doğrudan bitkinin derisinin altında bulunan pericycle hücrelerinden ve yaprağın iç orta kısmından, yani kozmetik ürünler için kullanılan jelden oluşur. Pericycle hücreleri acı sarı bir lateks oluşturur. Jel, asetillenmiş, kısmen asetillenmiş veya asetillenmemiş olabilen polisakkaritler içerir.
Aloe
Bu bileşenle ürünler
Hyaluronik asit
E Vitamini
Meyan Kökü
Aloe
Yağlar
Niasinamid (B3 vitamini)
Yeşil çay
Mantarlar
Yosun
Centella asiatica
Kolajen
Pantenol (B5 Vitamini)
Peptitler
Alerjen
Aloe
Niasinamid (B3 vitamini)
Yosun
Hyaluronik asit
Pantenol (B5 Vitamini)
Alerjen
Aloe
Niasinamid (B3 vitamini)
PDRN (polinükleotitler)
Yosun
Peptitler
Aloe
Meyan Kökü
Azulen
Niasinamid (B3 vitamini)
Kafein
Omega yağ asitleri
Centella asiatica
Yosun
Kolajen
Yağlar
Niasinamid (B3 vitamini)
Hyaluronik asit
E Vitamini
Aloe
Yağlar
Yeşil çay
AHA asitleri
Pantenol (B5 Vitamini)
Alerjen
Aloe
Aloe
Peptitler
Prebiyotikler/Enzimler
Yosun
Pantenol (B5 Vitamini)
Seramikler
Yağlar
Polifenoller
Alerjen
Niasinamid (B3 vitamini)
Kolajen
Prebiyotikler/Enzimler
Centella asiatica
PDRN (polinükleotitler)
Pantenol (B5 Vitamini)
Seramikler
Yosun
Yağlar
Aloe
Polifenoller
Peptitler
Niasinamid (B3 vitamini)
Yeşil çay
Hyaluronik asit
Azelaik asit
Centella asiatica
Pantenol (B5 Vitamini)
Meyan Kökü
Aloe
Diğer aktif bileşenler


















































