Yeşil çay
Bu aktif bileşen grubundan popüler içerikler
# CAS Numarası: 84650-60-2
Yeşil çay (Camellia Sinensis) fermente edilmemiş bir çaydır. Kuru ekstresi, kendine özgü kokusu ve buruk tadı olan kahverengimsi yeşil bir tozdur. Biyolojik değeri zengin kimyasal bileşimi ile belirlenir. Demir ve eser elementlerle doğal bir kompleks içinde büyük miktarda C vitamini. K vitamini (phylloquinone veya phytonactone) içerir. Yüksek florür içeriği dikkat çekmektedir. Antioksidan aktivite ve fotokoruyucu özellikler, flavonoidler, karotenoidler, tokoferoller, C vitamini, Cr, Mn, Se, Zn mineralleri ve antioksidan özellikleri artıran bir dizi başka bileşen kompleksi tarafından belirlenir. B.Z. kullanımı sırasında vücut ağırlığındaki azalma, birbirlerinin etkisini karşılıklı olarak güçlendiren kateşinler ve kafein ile ilişkilidir. Polifenol kompleksi ve bireysel kateşinleri, cilt hastalıklarının önlenmesi ve tedavisi ve harici kullanımları için en etkili bitkisel ilaçlardan biri olarak kabul edilir. C.Z. kateşinleri ayrıca Herpes simpleks virüsüne karşı da dahil olmak üzere antibakteriyel ve antiviral etkilere, Candida alblikanlarına karşı antifungal aktiviteye sahiptir ve yanıklara ve böcek ısırıklarına karşı kullanılır. Ekstrakt, kan damarlarının ve kılcal damarların duvarlarını güçlendirerek geçirgenliklerini ve kırılganlıklarını önler; doku solunumunu normalleştirir. Etkinliği klinik çalışmalarla onaylanmış, üzerinde en çok çalışılan özütlerden biridir. B.Z. ekstresi solgun ciltler için, cildi UV ışınlarından koruyan ürünlerde, hassas ciltler için, yağlı ciltler için, tonik, selülit önleyici ve masaj kremlerinde kullanılır. Cilt ve saç bakımına yönelik her türlü kozmetik üründe kullanıldığı gibi "doğal" kozmetik ürünlerde de kullanılmaktadır.
Kateşin, epikateşin, epigallokateşin ve bunların gallatları, tanen ve kafein gibi yeşil çay polifenolleri, antikanser etkileri de dahil olmak üzere çok yararlı farmakolojik özellikler göstermiştir.
Yeşil çay
Yağlar
Yeşil çay
# CAS Numarası: 85085-48-9
Yeşil çay
Yeşil çay
Çay ağacı yağı, okaliptüsü anımsatan güçlü bir kafur aromasına sahip uçucu bir yağdır. Avustralya ve Yeni Zelanda'da yetişen çay ağacının yaprak ve dallarından elde edilir. Sarı bir sıvıdır. Yağ, bir monoskuiterpen alkol kompleksi (ana terpinen-4-ol) ve ayrıca a-terpineol, sineol, para-simen, limonen, sabinen, a-pinen vb. içerir. Yüksek sineol içeriği nedeniyle gram-pozitif ve gram-negatif mikroorganizmalara, mantarlara ve mayalara karşı yüksek aktiviteye sahip doğal bir antibiyotiktir. Toksik değildir ve cilt tarafından iyi tolere edilir. Parfümeri amaçlı olarak M.c.d. küçük miktarlarda kullanılır. Kozmetikte, diş macunları, sabunlar, şampuanlar, akne karşıtı kremler ve losyonlar, temizleme losyonları, yağlı ve problemli ciltler için jeller ve maskeler, rujlar ve dudak balsamları, sıkılaştırıcı ajanlar vb. ürünlerde anti-enflamatuar, bakterisit ve yumuşatıcı bir bileşen olarak kullanılır. Doğal koruyucu olarak kullanılır.
# CAS Numarası: 989-51-5
# CAS Numarası: 226994-28-1
Berkemyol® Green Tea, yeşil çay yapraklarının esterleştirilmiş polifenolik bir özütüdür. Yüksek oranda saflaştırılmış olan bu aktif yeşil çay bileşeni %95'in üzerinde stabilize polifenol içerir. Kirliliği önleyen bu bileşen cildi oksijenlendirir ve hücresel solunumu hızlandırır. Cildi kirliliğin saldırganlığından korur. Kolajen sentezini uyararak cilt yapısını destekler ve yaşlanma karşıtı bir ajan olarak işlev görür. Yağda çözünebilen Berkemyol® Yeşil Çay, yaşlanma karşıtı ürünlerde, günlük kirlilik karşıtı ürünlerde veya cilt bakım özelliği olan kozmetiklerde kullanılabilir.
# CAS Numarası: 84650-60-2
Camellia sinensis kallus kültürü ekstraktı, çay, camellia sinensis, theaceae hücre kültürünün bir ekstraktıdır
.metre yükseklikteki yaylalarda yetişiyor. Yetişme ortamında ultraviyole ışığa yüksek oranda maruz kalması nedeniyle mor çay doğal olarak polifenoller açısından zengindir. [Fat Chemical Co., Ltd. yeşil çay, oolong çayı ve siyah çayda bulunmayan spesifik bir polifenolik bileşik (1,2-di-galloyl-4,6-hexahydroxydiphenoyl--D-glucose) (GHG) tanımlamıştır. GHG'lerin mükemmel anti-obezite ve anti-aging etkilerine sahip olduğu gösterilmiştir.
Yeşil çay, siyah çay ve oolong çayı gibi geleneksel çaylarla (kuru yapraklar) karşılaştırıldığında, mor çay çeşitli antioksidan polifenollerin en yüksek içeriğine sahiptir
.Bu çay ağacı suyunun faydaları, iltihaplanmayı ve akneyi azalttığı bilinen etkili antibakteriyel ve antifungal bileşikler içerir. Ayrıca kızarıklık, tahriş ve akneyi tedavi etmek için cildi yatıştırıcı özelliklere ve antioksidanlara sahiptir. Çay ağacı (Melaleuca alternifolia) yumuşak, hafif, pul pul kabuğu, uzun, beyaz veya sarımsı kabarık çiçekleri ve çok az gölge sağlayan veya hiç gölge sağlamayan kuru, dar yaprakları ile mersin ailesinin yaprak dökmeyen bir çalı veya küçük bir ağacıdır. Yaprakları kafuru andıran bir kokuya sahip uçucu yağlar bakımından zengindir. Yaprakların en aktif bileşenleri terpinen-4-ol, a-pinene, f3-pinene, sabinene, myrcene, a-phenandrene, a-terpinene, linalool ve y-terpinene, a-terpineol, p-cineene'dir. Lipofilik terpineoller mikroorganizmaların hücre zarına nüfuz eder ve membran yapıları ve işleyişleri üzerinde toksik bir etkiye sahiptir, bu da B.d. bitkisel ürünlerinin antimikrobiyal, bakterisidal, fungisidal etkisine neden olur. Yapraklardan buhar distilasyonu ile karbolik asidin bakterisidal etkisinden birçok kez daha yüksek olan etkili bir antimikrobiyal etkiye sahip uçucu bir yağ elde edilir. C.d. yapraklarının ezilmiş yaprakları ve tozu spa ürünlerinde aşındırıcı olarak kullanılır. Çiçek, yaprak ve dalların özü yağlı cilt ve saç ürünlerinde kullanılır.
Bu bileşenle ürünler
Yeşil çay
Niasinamid (B3 vitamini)
Aloe
Pantenol (B5 Vitamini)
Kafein
UV filtreleri
E Vitamini
Yağlar
Alerjen
Hyaluronik asit
Retinoidler (A Vitamini)
Yeşil çay
Silikonlar
Polifenoller
Yosun
C Vitamini
AHA asitleri
Yeşil çay
Silikonlar
Kolajen
Yağlar
E Vitamini
Kafein
Niasinamid (B3 vitamini)
BHA Salisilik asit
Hyaluronik asit
Yağlar
Yeşil çay
Centella asiatica
Polifenoller
Prebiyotikler/Enzimler
Yosun
Yeşil çay
BHA Salisilik asit
Niasinamid (B3 vitamini)
Alerjen
Yağlar
Alerjen
Centella asiatica
Prebiyotikler/Enzimler
Yeşil çay
AHA asitleri
Seramikler
Pantenol (B5 Vitamini)
Niasinamid (B3 vitamini)
BHA Salisilik asit
E Vitamini
Centella asiatica
Prebiyotikler/Enzimler
Meyan Kökü
Yeşil çay
E Vitamini
Silikonlar
AHA asitleri
Aloe
C Vitamini
UV filtreleri
Hyaluronik asit
Yağlar
Diğer aktif bileşenler

















































