xanthan gum

İçerik Adı:
xanthan gum
Güvenlik Seviyesi:
Tamamen Güvenli
CAS Numarası:
#11138-66-2
Ana İşlevleri:
EWG Seviyesi:
01
Açıklama
Ksantan sakızı, genellikle mısır şekeri olmak üzere şeker içeren ortamda Xanthomonas campestris bakterisinin hücreler arası maddesinden fermantasyon yoluyla elde edilen mikrobiyolojik kökenli bir polisakkarit olan mısır şekeri sakızıdır. Çok güçlü bir kıvam arttırıcıdır. Toksik değildir ve cildi tahriş etmez. Ksantan koruyucular olmadan iyi korunur. Emülgatör ve kıvam arttırıcı. Bağlayıcı madde, emülsiyon stabilizatörü. E415 gıda katkı maddesi olarak kayıtlıdır.
Ksantan sakızının ana özelliği, bir bileşimde birkaç bileşeni birbirine bağlamasına izin veren bir jelleştirici ajandır. Emülsifiye edici ve reolojik özellikleri nedeniyle ürünün viskozitesini, stabilitesini veya köpürme kabiliyetini artırmak için formülasyonlarda da kullanılabilir.
Sentetik emülgatörler ve bağlayıcılara kıyasla doğal bir alternatif ve uygun maliyetlidir.
Jel oluşturabildiği için genellikle küçük miktarlarda kullanılır. Ayrıca gıda endüstrisinde salata kremlerinde, sakızlarda vb. kullanılır.
Suyu çok iyi tutabildiği için krem ve losyonlarda yaygın olarak kullanılır. Ürün cilde uygulandığında cilt üzerinde kolayca ve pürüzsüzce kayar. Bir polisakkarit olduğu için bazı nemlendirici özelliklere sahiptir. Stabilize edici özelliklerinden dolayı bir ürünün raf ömrünü artırabilir.
Sıvılarla karıştırıldığında, %1'lik bir konsantrasyonda bile viskoziteyi artırabilir, bu da pürüzsüz jel benzeri bir kıvam elde etmek için serumlarda kullanılabilir.
Ksantan sakızı, doğal kökeni ve diğer sentetik bileşenlere kıyasla daha düşük cilt hassasiyeti nedeniyle organik cilt bakımında kullanılabilir. Köpüren deterjan veya şampuan gibi köpüren ürünlerde, ürünlerin köpürmesini iyileştirmek için ksantan sakızı kullanılabilir.
Bu İçeriği İçeren Son Ürünler
Pantenol (B5 Vitamini)
Peptitler
Seramikler
Omega yağ asitleri
Hyaluronik asit
Yağlar
E Vitamini
Yosun
Kolajen
Peptitler
Hyaluronik asit
UV filtreleri
C Vitamini
Niasinamid (B3 vitamini)
PDRN (polinükleotitler)
Kafein
E Vitamini
Kolajen
Pantenol (B5 Vitamini)
Seramikler
Alerjen
Niasinamid (B3 vitamini)
PDRN (polinükleotitler)
Yağlar
Silikonlar
Yağlar
Hyaluronik asit
Seramikler
E Vitamini
E Vitamini
Seramikler
Hyaluronik asit
Aloe
Yosun
Niasinamid (B3 vitamini)
Silikonlar
Yağlar
Hyaluronik asit
Seramikler
E Vitamini
Pantenol (B5 Vitamini)
Silikonlar
Yağlar
BHA Salisilik asit
Seramikler
UV filtreleri
Hyaluronik asit
AHA asitleri
AHA asitleri
Seramikler
Yağlar
Hyaluronik asit
Retinoidler (A Vitamini)
UV filtreleri
Niasinamid (B3 vitamini)
Silikonlar
E Vitamini
Niasinamid (B3 vitamini)
Hyaluronik asit
Seramikler
Silikonlar
Centella asiatica
Hyaluronik asit
Pantenol (B5 Vitamini)
Meyan Kökü
Yağlar
Aloe
AHA asitleri
Prebiyotikler/Enzimler
Hyaluronik asit
Silikonlar
E Vitamini
Peptitler
Hyaluronik asit
Prebiyotikler/Enzimler
Squalane
Yağlar
Kafein
Koenzim Q10
Pantenol (B5 Vitamini)
Resveratrol
Omega yağ asitleri
Peptitler
Kolajen
Prebiyotikler/Enzimler
Niasinamid (B3 vitamini)
Meyan Kökü
Polifenoller
Kolajen
Hyaluronik asit
Retinoidler (A Vitamini)
UV filtreleri
Niasinamid (B3 vitamini)
Silikonlar
AHA asitleri
E Vitamini
Pantenol (B5 Vitamini)
Yeşil çay
Centella asiatica
Hyaluronik asit
Alerjen
Prebiyotikler/Enzimler
Aloe
Yosun
Meyan Kökü
Silikonlar
Yağlar