xanthan gum

İçerik Adı:
xanthan gum
Güvenlik Seviyesi:
Tamamen Güvenli
CAS Numarası:
#11138-66-2
Ana İşlevleri:
EWG Seviyesi:
01
Açıklama
Ksantan sakızı, genellikle mısır şekeri olmak üzere şeker içeren ortamda Xanthomonas campestris bakterisinin hücreler arası maddesinden fermantasyon yoluyla elde edilen mikrobiyolojik kökenli bir polisakkarit olan mısır şekeri sakızıdır. Çok güçlü bir kıvam arttırıcıdır. Toksik değildir ve cildi tahriş etmez. Ksantan koruyucular olmadan iyi korunur. Emülgatör ve kıvam arttırıcı. Bağlayıcı madde, emülsiyon stabilizatörü. E415 gıda katkı maddesi olarak kayıtlıdır.
Ksantan sakızının ana özelliği, bir bileşimde birkaç bileşeni birbirine bağlamasına izin veren bir jelleştirici ajandır. Emülsifiye edici ve reolojik özellikleri nedeniyle ürünün viskozitesini, stabilitesini veya köpürme kabiliyetini artırmak için formülasyonlarda da kullanılabilir.
Sentetik emülgatörler ve bağlayıcılara kıyasla doğal bir alternatif ve uygun maliyetlidir.
Jel oluşturabildiği için genellikle küçük miktarlarda kullanılır. Ayrıca gıda endüstrisinde salata kremlerinde, sakızlarda vb. kullanılır.
Suyu çok iyi tutabildiği için krem ve losyonlarda yaygın olarak kullanılır. Ürün cilde uygulandığında cilt üzerinde kolayca ve pürüzsüzce kayar. Bir polisakkarit olduğu için bazı nemlendirici özelliklere sahiptir. Stabilize edici özelliklerinden dolayı bir ürünün raf ömrünü artırabilir.
Sıvılarla karıştırıldığında, %1'lik bir konsantrasyonda bile viskoziteyi artırabilir, bu da pürüzsüz jel benzeri bir kıvam elde etmek için serumlarda kullanılabilir.
Ksantan sakızı, doğal kökeni ve diğer sentetik bileşenlere kıyasla daha düşük cilt hassasiyeti nedeniyle organik cilt bakımında kullanılabilir. Köpüren deterjan veya şampuan gibi köpüren ürünlerde, ürünlerin köpürmesini iyileştirmek için ksantan sakızı kullanılabilir.
Bu İçeriği İçeren Son Ürünler
E Vitamini
Silikonlar
Aloe
Niasinamid (B3 vitamini)
Hyaluronik asit
PHA asitleri
AHA asitleri
UV filtreleri
UV filtreleri
Prebiyotikler/Enzimler
AHA asitleri
Hyaluronik asit
C Vitamini
Peptitler
E Vitamini
UV filtreleri
Retinoidler (A Vitamini)
AHA asitleri
Squalane
Seramikler
Niasinamid (B3 vitamini)
UV filtreleri
E Vitamini
C Vitamini
Seramikler
Silikonlar
Salyangoz müsini
Peptitler
Omega yağ asitleri
Hyaluronik asit
AHA asitleri
Pantenol (B5 Vitamini)
Seramikler
Yosun
Kolajen
Mantarlar
Seramikler
Silikonlar
E Vitamini
Propolis / bal
Mikroiğneler
Hyaluronik asit
Niasinamid (B3 vitamini)
UV filtreleri
Pantenol (B5 Vitamini)
Centella asiatica
Propolis / bal
Yeşil çay
Mikroiğneler
Squalane
Hyaluronik asit
Niasinamid (B3 vitamini)
Salyangoz müsini
Centella asiatica
UV filtreleri
Mantarlar
Yeşil çay
Yağlar
Silikonlar
E Vitamini
Hyaluronik asit
UV filtreleri
C Vitamini
E Vitamini
Yağlar
Silikonlar
AHA asitleri
UV filtreleri
Prebiyotikler/Enzimler
Centella asiatica
Meyan Kökü
Yağlar
E Vitamini
Hyaluronik asit
AHA asitleri
Pantenol (B5 Vitamini)
Centella asiatica
Niasinamid (B3 vitamini)
E Vitamini
Squalane
Omega yağ asitleri
Kafein
Yağlar
Meyan Kökü
BHA Salisilik asit
Hyaluronik asit
Peptitler
Pantenol (B5 Vitamini)
Centella asiatica
Prebiyotikler/Enzimler
E Vitamini
Squalane
Prebiyotikler/Enzimler
Yağlar
Propolis / bal