xanthan gum
İçerik Adı:
xanthan gum
Güvenlik Seviyesi:
Tamamen Güvenli
CAS Numarası:
#11138-66-2
Ana İşlevleri:
EWG Seviyesi:
01
Açıklama
Ksantan sakızı, genellikle mısır şekeri olmak üzere şeker içeren ortamda Xanthomonas campestris bakterisinin hücreler arası maddesinden fermantasyon yoluyla elde edilen mikrobiyolojik kökenli bir polisakkarit olan mısır şekeri sakızıdır. Çok güçlü bir kıvam arttırıcıdır. Toksik değildir ve cildi tahriş etmez. Ksantan koruyucular olmadan iyi korunur. Emülgatör ve kıvam arttırıcı. Bağlayıcı madde, emülsiyon stabilizatörü. E415 gıda katkı maddesi olarak kayıtlıdır.
Ksantan sakızının ana özelliği, bir bileşimde birkaç bileşeni birbirine bağlamasına izin veren bir jelleştirici ajandır. Emülsifiye edici ve reolojik özellikleri nedeniyle ürünün viskozitesini, stabilitesini veya köpürme kabiliyetini artırmak için formülasyonlarda da kullanılabilir.
Sentetik emülgatörler ve bağlayıcılara kıyasla doğal bir alternatif ve uygun maliyetlidir.
Jel oluşturabildiği için genellikle küçük miktarlarda kullanılır. Ayrıca gıda endüstrisinde salata kremlerinde, sakızlarda vb. kullanılır.
Suyu çok iyi tutabildiği için krem ve losyonlarda yaygın olarak kullanılır. Ürün cilde uygulandığında cilt üzerinde kolayca ve pürüzsüzce kayar. Bir polisakkarit olduğu için bazı nemlendirici özelliklere sahiptir. Stabilize edici özelliklerinden dolayı bir ürünün raf ömrünü artırabilir.
Sıvılarla karıştırıldığında, %1'lik bir konsantrasyonda bile viskoziteyi artırabilir, bu da pürüzsüz jel benzeri bir kıvam elde etmek için serumlarda kullanılabilir.
Ksantan sakızı, doğal kökeni ve diğer sentetik bileşenlere kıyasla daha düşük cilt hassasiyeti nedeniyle organik cilt bakımında kullanılabilir. Köpüren deterjan veya şampuan gibi köpüren ürünlerde, ürünlerin köpürmesini iyileştirmek için ksantan sakızı kullanılabilir.
Bu İçeriği İçeren Son Ürünler
Niasinamid (B3 vitamini)
Centella asiatica
UV filtreleri
Silikonlar
AHA asitleri
Silikonlar
Meyan Kökü
Hyaluronik asit
Seramikler
Centella asiatica
Pantenol (B5 Vitamini)
Retinoidler (A Vitamini)
AHA asitleri
Peptitler
E Vitamini
Hyaluronik asit
Prebiyotikler / probiyotikler / enzimler
Kafein
Aloe
C Vitamini
Yağlar
Pantenol (B5 Vitamini)
Niasinamid (B3 vitamini)
Squalane
Silikonlar
Polifenoller
Peptitler
Hyaluronik asit
Prebiyotikler / probiyotikler / enzimler
Aloe
Seramikler
Yağlar
Centella asiatica
Pantenol (B5 Vitamini)
Niasinamid (B3 vitamini)
Yosun
E Vitamini
Silikonlar
Meyan Kökü
Centella asiatica
AHA asitleri
Propolis / bal
C Vitamini
E Vitamini
Yosun
Prebiyotikler / probiyotikler / enzimler
Yeşil çay
Meyan Kökü
Peptitler
Seramikler
Yağlar
Yosun
E Vitamini
Yeşil çay
Meyan Kökü
Pantenol (B5 Vitamini)
Centella asiatica
Yağlar
Hyaluronik asit
E Vitamini
Silikonlar
Meyan Kökü
UV filtreleri
Niasinamid (B3 vitamini)
C Vitamini
E Vitamini
Yağlar
Propolis / bal
PHA asitleri
AHA asitleri
Prebiyotikler / probiyotikler / enzimler
Centella asiatica
Yağlar
UV filtreleri
Silikonlar
Meyan Kökü
Silikonlar
Squalane
Hyaluronik asit
E Vitamini
Yağlar
Seramikler
Pantenol (B5 Vitamini)
Polifenoller
Peptitler
Omega yağ asitleri
Retinoidler (A Vitamini)
Mantarlar
Prebiyotikler / probiyotikler / enzimler
Hyaluronik asit
E Vitamini
Yosun
C Vitamini
AHA asitleri
Niasinamid (B3 vitamini)
Pantenol (B5 Vitamini)
AHA asitleri
PHA asitleri
Pantenol (B5 Vitamini)
Kafein