xanthan gum

İçerik Adı:
xanthan gum
Güvenlik Seviyesi:
Tamamen Güvenli
CAS Numarası:
#11138-66-2
Ana İşlevleri:
EWG Seviyesi:
01
Açıklama
Ksantan sakızı, genellikle mısır şekeri olmak üzere şeker içeren ortamda Xanthomonas campestris bakterisinin hücreler arası maddesinden fermantasyon yoluyla elde edilen mikrobiyolojik kökenli bir polisakkarit olan mısır şekeri sakızıdır. Çok güçlü bir kıvam arttırıcıdır. Toksik değildir ve cildi tahriş etmez. Ksantan koruyucular olmadan iyi korunur. Emülgatör ve kıvam arttırıcı. Bağlayıcı madde, emülsiyon stabilizatörü. E415 gıda katkı maddesi olarak kayıtlıdır.
Ksantan sakızının ana özelliği, bir bileşimde birkaç bileşeni birbirine bağlamasına izin veren bir jelleştirici ajandır. Emülsifiye edici ve reolojik özellikleri nedeniyle ürünün viskozitesini, stabilitesini veya köpürme kabiliyetini artırmak için formülasyonlarda da kullanılabilir.
Sentetik emülgatörler ve bağlayıcılara kıyasla doğal bir alternatif ve uygun maliyetlidir.
Jel oluşturabildiği için genellikle küçük miktarlarda kullanılır. Ayrıca gıda endüstrisinde salata kremlerinde, sakızlarda vb. kullanılır.
Suyu çok iyi tutabildiği için krem ve losyonlarda yaygın olarak kullanılır. Ürün cilde uygulandığında cilt üzerinde kolayca ve pürüzsüzce kayar. Bir polisakkarit olduğu için bazı nemlendirici özelliklere sahiptir. Stabilize edici özelliklerinden dolayı bir ürünün raf ömrünü artırabilir.
Sıvılarla karıştırıldığında, %1'lik bir konsantrasyonda bile viskoziteyi artırabilir, bu da pürüzsüz jel benzeri bir kıvam elde etmek için serumlarda kullanılabilir.
Ksantan sakızı, doğal kökeni ve diğer sentetik bileşenlere kıyasla daha düşük cilt hassasiyeti nedeniyle organik cilt bakımında kullanılabilir. Köpüren deterjan veya şampuan gibi köpüren ürünlerde, ürünlerin köpürmesini iyileştirmek için ksantan sakızı kullanılabilir.
Bu İçeriği İçeren Son Ürünler
AHA asitleri
C Vitamini
Centella asiatica
Hyaluronik asit
Retinoidler (A Vitamini)
E Vitamini
Yağlar
Pantenol (B5 Vitamini)
Niasinamid (B3 vitamini)
PHA asitleri
BHA Salisilik asit
Hyaluronik asit
Centella asiatica
Yosun
Prebiyotikler/Enzimler
Seramikler
Yeşil çay
Yağlar
Silikonlar
Niasinamid (B3 vitamini)
Kafein
Hyaluronik asit
Yosun
UV filtreleri
Kolajen
Seramikler
Pantenol (B5 Vitamini)
Niasinamid (B3 vitamini)
AHA asitleri
C Vitamini
Hyaluronik asit
Yosun
E Vitamini
Polifenoller
Niasinamid (B3 vitamini)
AHA asitleri
UV filtreleri
Prebiyotikler/Enzimler
Retinoidler (A Vitamini)
E Vitamini
Mantarlar
Yağlar
Silikonlar
Hyaluronik asit
Yosun
Seramikler
Yağlar
Silikonlar
Pantenol (B5 Vitamini)
Niasinamid (B3 vitamini)
Polifenoller
Aloe
Squalane
PDRN (polinükleotitler)
Peptitler
Yağlar
UV filtreleri
Kafein
Hyaluronik asit
Peptitler
Pantenol (B5 Vitamini)
Yağlar
Kafein
AHA asitleri
Peptitler
Silikonlar
Azelaik asit
Niasinamid (B3 vitamini)
BHA Salisilik asit
Yosun
Silikonlar
Yağlar
E Vitamini
Polifenoller
Aloe
Peptitler
Hyaluronik asit
Kil
Prebiyotikler/Enzimler
Polifenoller
Retinoidler (A Vitamini)
Squalane
Yağlar
E Vitamini
AHA asitleri
Seramikler
Yosun
Omega yağ asitleri
C Vitamini
Yağlar
Polifenoller
Squalane
Resveratrol
Yeşil çay
Peptitler
AHA asitleri
E Vitamini
C Vitamini
Silikonlar
Yağlar
Yeşil çay
E Vitamini
Peptitler
Hyaluronik asit
AHA asitleri