xanthan gum

İçerik Adı:
xanthan gum
Güvenlik Seviyesi:
Tamamen Güvenli
CAS Numarası:
#11138-66-2
Ana İşlevleri:
EWG Seviyesi:
01
Açıklama
Ksantan sakızı, genellikle mısır şekeri olmak üzere şeker içeren ortamda Xanthomonas campestris bakterisinin hücreler arası maddesinden fermantasyon yoluyla elde edilen mikrobiyolojik kökenli bir polisakkarit olan mısır şekeri sakızıdır. Çok güçlü bir kıvam arttırıcıdır. Toksik değildir ve cildi tahriş etmez. Ksantan koruyucular olmadan iyi korunur. Emülgatör ve kıvam arttırıcı. Bağlayıcı madde, emülsiyon stabilizatörü. E415 gıda katkı maddesi olarak kayıtlıdır.
Ksantan sakızının ana özelliği, bir bileşimde birkaç bileşeni birbirine bağlamasına izin veren bir jelleştirici ajandır. Emülsifiye edici ve reolojik özellikleri nedeniyle ürünün viskozitesini, stabilitesini veya köpürme kabiliyetini artırmak için formülasyonlarda da kullanılabilir.
Sentetik emülgatörler ve bağlayıcılara kıyasla doğal bir alternatif ve uygun maliyetlidir.
Jel oluşturabildiği için genellikle küçük miktarlarda kullanılır. Ayrıca gıda endüstrisinde salata kremlerinde, sakızlarda vb. kullanılır.
Suyu çok iyi tutabildiği için krem ve losyonlarda yaygın olarak kullanılır. Ürün cilde uygulandığında cilt üzerinde kolayca ve pürüzsüzce kayar. Bir polisakkarit olduğu için bazı nemlendirici özelliklere sahiptir. Stabilize edici özelliklerinden dolayı bir ürünün raf ömrünü artırabilir.
Sıvılarla karıştırıldığında, %1'lik bir konsantrasyonda bile viskoziteyi artırabilir, bu da pürüzsüz jel benzeri bir kıvam elde etmek için serumlarda kullanılabilir.
Ksantan sakızı, doğal kökeni ve diğer sentetik bileşenlere kıyasla daha düşük cilt hassasiyeti nedeniyle organik cilt bakımında kullanılabilir. Köpüren deterjan veya şampuan gibi köpüren ürünlerde, ürünlerin köpürmesini iyileştirmek için ksantan sakızı kullanılabilir.
Bu İçeriği İçeren Son Ürünler
E Vitamini
Meyan Kökü
AHA asitleri
UV filtreleri
Retinoidler (A Vitamini)
C Vitamini
Kil
Yağlar
PHA asitleri
Pantenol (B5 Vitamini)
E Vitamini
Hyaluronik asit
Propolis / bal
Niasinamid (B3 vitamini)
Seramikler
Meyan Kökü
Yağlar
Peptitler
AHA asitleri
Prebiyotikler/Enzimler
Pantenol (B5 Vitamini)
Yeşil çay
Hyaluronik asit
Yosun
Bakuchiol
Squalane
E Vitamini
C Vitamini
Silikonlar
Peptitler
Pantenol (B5 Vitamini)
Hyaluronik asit
UV filtreleri
PDRN (polinükleotitler)
C Vitamini
Niasinamid (B3 vitamini)
C Vitamini
PHA asitleri
Yağlar
Kafein
Peptitler
E Vitamini
Squalane
Yeşil çay
Yağlar
Peptitler
Seramikler
Hyaluronik asit
AHA asitleri
Niasinamid (B3 vitamini)
E Vitamini
E Vitamini
Kafein
Yağlar
Silikonlar
AHA asitleri
Prebiyotikler/Enzimler
E Vitamini
Squalane
Yağlar
Kafein
Peptitler
Hyaluronik asit
AHA asitleri
Niasinamid (B3 vitamini)
Meyan Kökü
Yağlar
Omega yağ asitleri
UV filtreleri
E Vitamini
Yağlar
UV filtreleri
E Vitamini
Squalane
Prebiyotikler/Enzimler
Yağlar
AHA asitleri
Meyan Kökü
Kafein
Yağlar
E Vitamini
Polifenoller
Meyan Kökü
Yeşil çay
Resveratrol
Seramikler
Koenzim Q10
AHA asitleri
C Vitamini
Squalane
BHA Salisilik asit
Niasinamid (B3 vitamini)
Kafein
Silikonlar
Peptitler
Polifenoller
AHA asitleri
Resveratrol
Hyaluronik asit
UV filtreleri
C Vitamini
BHA Salisilik asit
E Vitamini
Niasinamid (B3 vitamini)