xanthan gum

İçerik Adı:
xanthan gum
Güvenlik Seviyesi:
Tamamen Güvenli
CAS Numarası:
#11138-66-2
Ana İşlevleri:
EWG Seviyesi:
01
Açıklama
Ksantan sakızı, genellikle mısır şekeri olmak üzere şeker içeren ortamda Xanthomonas campestris bakterisinin hücreler arası maddesinden fermantasyon yoluyla elde edilen mikrobiyolojik kökenli bir polisakkarit olan mısır şekeri sakızıdır. Çok güçlü bir kıvam arttırıcıdır. Toksik değildir ve cildi tahriş etmez. Ksantan koruyucular olmadan iyi korunur. Emülgatör ve kıvam arttırıcı. Bağlayıcı madde, emülsiyon stabilizatörü. E415 gıda katkı maddesi olarak kayıtlıdır.
Ksantan sakızının ana özelliği, bir bileşimde birkaç bileşeni birbirine bağlamasına izin veren bir jelleştirici ajandır. Emülsifiye edici ve reolojik özellikleri nedeniyle ürünün viskozitesini, stabilitesini veya köpürme kabiliyetini artırmak için formülasyonlarda da kullanılabilir.
Sentetik emülgatörler ve bağlayıcılara kıyasla doğal bir alternatif ve uygun maliyetlidir.
Jel oluşturabildiği için genellikle küçük miktarlarda kullanılır. Ayrıca gıda endüstrisinde salata kremlerinde, sakızlarda vb. kullanılır.
Suyu çok iyi tutabildiği için krem ve losyonlarda yaygın olarak kullanılır. Ürün cilde uygulandığında cilt üzerinde kolayca ve pürüzsüzce kayar. Bir polisakkarit olduğu için bazı nemlendirici özelliklere sahiptir. Stabilize edici özelliklerinden dolayı bir ürünün raf ömrünü artırabilir.
Sıvılarla karıştırıldığında, %1'lik bir konsantrasyonda bile viskoziteyi artırabilir, bu da pürüzsüz jel benzeri bir kıvam elde etmek için serumlarda kullanılabilir.
Ksantan sakızı, doğal kökeni ve diğer sentetik bileşenlere kıyasla daha düşük cilt hassasiyeti nedeniyle organik cilt bakımında kullanılabilir. Köpüren deterjan veya şampuan gibi köpüren ürünlerde, ürünlerin köpürmesini iyileştirmek için ksantan sakızı kullanılabilir.
Bu İçeriği İçeren Son Ürünler
Yağlar
E Vitamini
Squalane
Peptitler
Omega yağ asitleri
AHA asitleri
Polifenoller
Yeşil çay
Seramikler
Resveratrol
Yosun
C Vitamini
Yağlar
Silikonlar
E Vitamini
Peptitler
Hyaluronik asit
Yeşil çay
AHA asitleri
C Vitamini
Hyaluronik asit
AHA asitleri
Mantarlar
Centella asiatica
Meyan Kökü
Polifenoller
Kolajen
Aloe
Yosun
Prebiyotikler/Enzimler
Peptitler
Kafein
BHA Salisilik asit
Centella asiatica
PHA asitleri
Hyaluronik asit
AHA asitleri
Yeşil çay
Pantenol (B5 Vitamini)
Azelaik asit
Hyaluronik asit
Yağlar
AHA asitleri
Meyan Kökü
Silikonlar
Resveratrol
Polifenoller
AHA asitleri
Peptitler
Niasinamid (B3 vitamini)
E Vitamini
Centella asiatica
Aloe
Hyaluronik asit
Yağlar
C Vitamini
AHA asitleri
Hyaluronik asit
E Vitamini
Yağlar
Squalane
Yağlar
Silikonlar
UV filtreleri
Niasinamid (B3 vitamini)
Hyaluronik asit
AHA asitleri
Meyan Kökü
Aloe
Yosun
Meyan Kökü
Hyaluronik asit
Prebiyotikler/Enzimler
Kolajen
Peptitler
Omega yağ asitleri
Polifenoller
C Vitamini
Hyaluronik asit
Resveratrol
Seramikler
Silikonlar
Yağlar
Kafein
Yosun
PDRN (polinükleotitler)
Squalane
AHA asitleri
Niasinamid (B3 vitamini)
Yağlar
Silikonlar
E Vitamini
Centella asiatica
Niasinamid (B3 vitamini)
Peptitler
Hyaluronik asit
Pantenol (B5 Vitamini)
C Vitamini
Silikonlar
Yeşil çay
E Vitamini
UV filtreleri
Niasinamid (B3 vitamini)
AHA asitleri
Yağlar
Prebiyotikler/Enzimler
UV filtreleri
E Vitamini
Yosun
C Vitamini
Pantenol (B5 Vitamini)
Polifenoller
Seramikler
Hyaluronik asit
Niasinamid (B3 vitamini)
BHA Salisilik asit
PHA asitleri
E Vitamini