xanthan gum

İçerik Adı:
xanthan gum
Güvenlik Seviyesi:
Tamamen Güvenli
CAS Numarası:
#11138-66-2
Ana İşlevleri:
EWG Seviyesi:
01
Açıklama
Ksantan sakızı, genellikle mısır şekeri olmak üzere şeker içeren ortamda Xanthomonas campestris bakterisinin hücreler arası maddesinden fermantasyon yoluyla elde edilen mikrobiyolojik kökenli bir polisakkarit olan mısır şekeri sakızıdır. Çok güçlü bir kıvam arttırıcıdır. Toksik değildir ve cildi tahriş etmez. Ksantan koruyucular olmadan iyi korunur. Emülgatör ve kıvam arttırıcı. Bağlayıcı madde, emülsiyon stabilizatörü. E415 gıda katkı maddesi olarak kayıtlıdır.
Ksantan sakızının ana özelliği, bir bileşimde birkaç bileşeni birbirine bağlamasına izin veren bir jelleştirici ajandır. Emülsifiye edici ve reolojik özellikleri nedeniyle ürünün viskozitesini, stabilitesini veya köpürme kabiliyetini artırmak için formülasyonlarda da kullanılabilir.
Sentetik emülgatörler ve bağlayıcılara kıyasla doğal bir alternatif ve uygun maliyetlidir.
Jel oluşturabildiği için genellikle küçük miktarlarda kullanılır. Ayrıca gıda endüstrisinde salata kremlerinde, sakızlarda vb. kullanılır.
Suyu çok iyi tutabildiği için krem ve losyonlarda yaygın olarak kullanılır. Ürün cilde uygulandığında cilt üzerinde kolayca ve pürüzsüzce kayar. Bir polisakkarit olduğu için bazı nemlendirici özelliklere sahiptir. Stabilize edici özelliklerinden dolayı bir ürünün raf ömrünü artırabilir.
Sıvılarla karıştırıldığında, %1'lik bir konsantrasyonda bile viskoziteyi artırabilir, bu da pürüzsüz jel benzeri bir kıvam elde etmek için serumlarda kullanılabilir.
Ksantan sakızı, doğal kökeni ve diğer sentetik bileşenlere kıyasla daha düşük cilt hassasiyeti nedeniyle organik cilt bakımında kullanılabilir. Köpüren deterjan veya şampuan gibi köpüren ürünlerde, ürünlerin köpürmesini iyileştirmek için ksantan sakızı kullanılabilir.
Bu İçeriği İçeren Son Ürünler
Kafein
Yağlar
Pantenol (B5 Vitamini)
AHA asitleri
Peptitler
Azelaik asit
BHA Salisilik asit
Niasinamid (B3 vitamini)
Silikonlar
Squalane
E Vitamini
Retinoidler (A Vitamini)
Kil
Polifenoller
Prebiyotikler/Enzimler
AHA asitleri
Yağlar
Squalane
AHA asitleri
E Vitamini
Omega yağ asitleri
C Vitamini
Resveratrol
Polifenoller
Seramikler
Yeşil çay
Yosun
Yağlar
Peptitler
Yağlar
E Vitamini
AHA asitleri
Hyaluronik asit
C Vitamini
Yeşil çay
Silikonlar
Peptitler
Hyaluronik asit
AHA asitleri
Meyan Kökü
Mantarlar
Centella asiatica
Polifenoller
Prebiyotikler/Enzimler
Yosun
Peptitler
Kolajen
Aloe
BHA Salisilik asit
Hyaluronik asit
PHA asitleri
Pantenol (B5 Vitamini)
Centella asiatica
Azelaik asit
Yeşil çay
AHA asitleri
Kafein
Yağlar
AHA asitleri
Meyan Kökü
Hyaluronik asit
Silikonlar
Peptitler
Resveratrol
Niasinamid (B3 vitamini)
Polifenoller
E Vitamini
AHA asitleri
Aloe
Yağlar
Centella asiatica
Hyaluronik asit
Hyaluronik asit
Yağlar
AHA asitleri
Squalane
E Vitamini
C Vitamini
Yağlar
Hyaluronik asit
Meyan Kökü
Niasinamid (B3 vitamini)
UV filtreleri
Silikonlar
AHA asitleri
Aloe
Prebiyotikler/Enzimler
Kolajen
Yosun
Meyan Kökü
Hyaluronik asit
AHA asitleri
Yosun
PDRN (polinükleotitler)
Hyaluronik asit
Polifenoller
C Vitamini
Resveratrol
Niasinamid (B3 vitamini)
Omega yağ asitleri
Squalane
Kafein
Yağlar
Peptitler
Silikonlar
Seramikler