xanthan gum
İçerik Adı:
xanthan gum
Güvenlik Seviyesi:
Tamamen Güvenli
CAS Numarası:
#11138-66-2
Ana İşlevleri:
EWG Seviyesi:
01
Açıklama
Ksantan sakızı, genellikle mısır şekeri olmak üzere şeker içeren ortamda Xanthomonas campestris bakterisinin hücreler arası maddesinden fermantasyon yoluyla elde edilen mikrobiyolojik kökenli bir polisakkarit olan mısır şekeri sakızıdır. Çok güçlü bir kıvam arttırıcıdır. Toksik değildir ve cildi tahriş etmez. Ksantan koruyucular olmadan iyi korunur. Emülgatör ve kıvam arttırıcı. Bağlayıcı madde, emülsiyon stabilizatörü. E415 gıda katkı maddesi olarak kayıtlıdır.
Ksantan sakızının ana özelliği, bir bileşimde birkaç bileşeni birbirine bağlamasına izin veren bir jelleştirici ajandır. Emülsifiye edici ve reolojik özellikleri nedeniyle ürünün viskozitesini, stabilitesini veya köpürme kabiliyetini artırmak için formülasyonlarda da kullanılabilir.
Sentetik emülgatörler ve bağlayıcılara kıyasla doğal bir alternatif ve uygun maliyetlidir.
Jel oluşturabildiği için genellikle küçük miktarlarda kullanılır. Ayrıca gıda endüstrisinde salata kremlerinde, sakızlarda vb. kullanılır.
Suyu çok iyi tutabildiği için krem ve losyonlarda yaygın olarak kullanılır. Ürün cilde uygulandığında cilt üzerinde kolayca ve pürüzsüzce kayar. Bir polisakkarit olduğu için bazı nemlendirici özelliklere sahiptir. Stabilize edici özelliklerinden dolayı bir ürünün raf ömrünü artırabilir.
Sıvılarla karıştırıldığında, %1'lik bir konsantrasyonda bile viskoziteyi artırabilir, bu da pürüzsüz jel benzeri bir kıvam elde etmek için serumlarda kullanılabilir.
Ksantan sakızı, doğal kökeni ve diğer sentetik bileşenlere kıyasla daha düşük cilt hassasiyeti nedeniyle organik cilt bakımında kullanılabilir. Köpüren deterjan veya şampuan gibi köpüren ürünlerde, ürünlerin köpürmesini iyileştirmek için ksantan sakızı kullanılabilir.
Bu İçeriği İçeren Son Ürünler
BHA Salisilik asit
Aloe
Squalane
E Vitamini
Retinoidler (A Vitamini)
C Vitamini
AHA asitleri
Kolajen
Yağlar
Peptitler
Niasinamid (B3 vitamini)
Omega yağ asitleri
Silikonlar
Mikroiğneler
Retinoidler (A Vitamini)
Pantenol (B5 Vitamini)
Silikonlar
Yağlar
Peptitler
E Vitamini
Mikroiğneler
Polifenoller
Pantenol (B5 Vitamini)
Centella asiatica
Hyaluronik asit
Silikonlar
Niasinamid (B3 vitamini)
Propolis / bal
UV filtreleri
Meyan Kökü
Bakuchiol
Kafein
Retinoidler (A Vitamini)
Mikroiğneler
Centella asiatica
Yeşil çay
Hyaluronik asit
Yağlar
Niasinamid (B3 vitamini)
Propolis / bal
UV filtreleri
E Vitamini
Pantenol (B5 Vitamini)
Centella asiatica
Yeşil çay
Seramikler
Yağlar
Silikonlar
Niasinamid (B3 vitamini)
Hyaluronik asit
UV filtreleri
Silikonlar
E Vitamini
BHA Salisilik asit
Yağlar
Kil
AHA asitleri
UV filtreleri
BHA Salisilik asit
Yağlar
Niasinamid (B3 vitamini)
AHA asitleri
C Vitamini
Hyaluronik asit
C Vitamini
Aloe
Yosun
Polifenoller
Prebiyotikler/Enzimler
Azelaik asit
Kolajen
Yağlar
AHA asitleri
Niasinamid (B3 vitamini)
Hyaluronik asit
Mikroiğneler
C Vitamini
Retinoidler (A Vitamini)
Pantenol (B5 Vitamini)
Centella asiatica
Hyaluronik asit
AHA asitleri
Niasinamid (B3 vitamini)
E Vitamini
BHA Salisilik asit
Peptitler
Aloe
Hyaluronik asit
Yağlar
PHA asitleri
Niasinamid (B3 vitamini)
Mantarlar
Propolis / bal
Meyan Kökü
Aloe
Squalane
Seramikler
Yeşil çay
Yağlar
Peptitler
Niasinamid (B3 vitamini)
Hyaluronik asit