phenol

İçerik Adı:
phenol
Güvenlik Seviyesi:
Uyarılar Var
Ana İşlevleri:
EWG Seviyesi:
07
Açıklama
Fenol aromatik bir bileşiktir. Amerika Birleşik Devletleri'nde fenol, reçetesiz satılan ilaçlarda aktif bir bileşen olarak kullanılabilir. Bir ilaçta aktif bileşen olarak kullanıldığında, ortak adı Fenol'dür.
Fenol bir oksibenzen, karboksilik asittir. Renksiz iğne benzeri kristaller veya karakteristik bir kokuya sahip beyaz renkli erimiş kristal kütle. Sentetik bir maddedir. Işığa ve havaya maruz kaldığında yavaş yavaş pembeye döner. Su ile (60 °C'nin üzerinde ısıtıldığında), alkol, eter, kloroform ile karışabilir. Önceleri tıraş kremlerinde ve el losyonlarında antiseptik olarak yaygın bir şekilde kullanılmıştır. Toksik - sinir zehiri, yakıcı ve tahriş edici etkiye sahiptir. Cilt tarafından kolayca emilir; F.'nin %2-3'lük çözeltileri ve özellikle buharları bile cilde uzun süre maruz kalındığında tehlikelidir. AB Yönetmeliği 1223/2009 ve CU TR 009/2011'e (Ek 1 No. 1175) göre, Gümrük Birliği'nde kozmetiklerde kullanımı yasak maddeler listesine dahil edilmiştir.
Güvenlik nedenleriyle, fenolün kozmetikte kullanımı Avrupa Birliği ve Kanada'da yasaklanmıştır.
Fenol, mikroorganizmaları öldürmek, büyümelerini ve çoğalmalarını önlemek veya engellemek, cildi temizlemeye yardımcı olmak veya mikroorganizmaların büyümesini öldürerek veya engelleyerek kokuyu önlemek için bir bileşen olarak kullanılır. Ayrıca etil alkole (tahıl alkolü) eklenen bir bileşen olarak denatüran olarak veya ölü deri hücrelerini cilt yüzeyinden uzaklaştırmak için (eksfoliyan) kullanılır. Reçetesiz satılan ilaçlarda fenol, ağrıyı hafifletmek veya bakteri üremesini yavaşlatmak için bir bileşen olarak kullanılabilir.
Bu İçeriği İçeren Son Ürünler
Pantenol (B5 Vitamini)
Polifenoller
Silikonlar
Alerjen
Yosun
UV filtreleri
Yağlar
E Vitamini
Hyaluronik asit
Niasinamid (B3 vitamini)
Seramikler
UV filtreleri
Yağlar
Hyaluronik asit
Niasinamid (B3 vitamini)
Centella asiatica
Silikonlar
Meyan Kökü
Alerjen
UV filtreleri
Yağlar
E Vitamini
Seramikler
UV filtreleri
AHA asitleri
E Vitamini
Niasinamid (B3 vitamini)
Seramikler
UV filtreleri
Yağlar
Silikonlar
E Vitamini
Kil
UV filtreleri
AHA asitleri
E Vitamini
C Vitamini
UV filtreleri
AHA asitleri
E Vitamini
Silikonlar
PHA asitleri
Niasinamid (B3 vitamini)
UV filtreleri
AHA asitleri
Yağlar
Silikonlar
E Vitamini
UV filtreleri
E Vitamini
Squalane
Yosun
Pantenol (B5 Vitamini)
UV filtreleri
Yeşil çay
Peptitler
Silikonlar
Niasinamid (B3 vitamini)
Pantenol (B5 Vitamini)
UV filtreleri
Centella asiatica
Hyaluronik asit
AHA asitleri
Pantenol (B5 Vitamini)
Niasinamid (B3 vitamini)
Peptitler
Silikonlar
PDRN (polinükleotitler)
UV filtreleri
C Vitamini
E Vitamini
Yağlar
Hyaluronik asit
Alerjen
UV filtreleri
Centella asiatica
E Vitamini
Silikonlar
Prebiyotikler/Enzimler
Niasinamid (B3 vitamini)
Pantenol (B5 Vitamini)
Omega yağ asitleri
Silikonlar
C Vitamini
UV filtreleri
Koenzim Q10
Yağlar
E Vitamini
Mantarlar
Seramikler
UV filtreleri
E Vitamini
Silikonlar
Niasinamid (B3 vitamini)















