xanthophyll

İçerik Adı:
xanthophyll
Güvenlik Seviyesi:
Güvenli
CAS Numarası:
#127-40-2
Ana İşlevleri:
EWG Seviyesi:
01
Aktif Bileşenler:
Retinoidler (A Vitamini)
Açıklama
Ksantofiller (orijinal adıyla phylloxanthins) doğada yaygın olarak bulunan ve karotenoid grubunun iki ana bölümünden birini oluşturan sarı pigmentlerdir; diğer bölüm karotenler tarafından oluşturulur.
Ksantofil, yumurta sarısı, ısırgan otu, yosun ve sarı çiçek yapraklarında bulunan bir karotenoid alkoldür.
Ispanak, lahana veya brokoli gibi koyu yeşil sebzelerin yanı sıra mısır, portakal veya şeftali gibi renkli sebze ve meyvelerde de bulunabilen yağda çözünen bir karotenoid pigmenttir. Ağızdan veya topikal olarak kullanıldığında önemli antioksidan özelliklere sahiptir.
Lutein bir antioksidandan çok daha fazlasıdır. Aynı zamanda cildin nemini ve elastikiyetini artırır ve potansiyel olarak zararlı mavi ışığı (400-500 nm dalga boyuna sahip olan, görünür yüksek enerjili ışık, diğer adıyla HEV ışığı olarak da adlandırılır) emer. HEV ışığının cilde zararlı olup olmadığı henüz bilinmemektedir, ancak harika bir antioksidan olan lutein, HEV koruması bir moda haline gelse bile, herhangi bir kozmetik ürüne harika bir katkıdır.
Güçlü bir antioksidan olarak kabul edilebilir. Cildi çevrede bulunan zararlı serbest radikallerden de koruyabilir. Buna ek olarak, serbest radikal etkileşimi veya lokal olarak mevcut cilt proteininin oksidatif değişimi durumunda bir cilt proteini ikamesi olarak kullanılır. Böylece cilt yapısı değişmeden kalabilir ve cilt doğal elastikiyetini ve sıkılığını kaybetmez. Ayrıca cildin doğal nemini korumaya, kuruluğu ve kaşıntıyı hafifletmeye yardımcı olur. Zeaksantin gibi diğer karotenoidlerle sinerjik olarak çalışabilir ve birlikte kullanıldığında cilt için birden fazla faydası olabilir. Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanılır.
Karoten ve ksantofil arasındaki temel fark, karotenin turuncu bir renk verirken, ksantofilin sarı bir renk vermesidir. Ayrıca karoten yapısında oksijen atomu içermeyen bir hidrokarbon iken ksantofil yapısında oksijen atomu içeren bir hidrokarbondur.
Karoten ve ksantofil, fotosentezde yardımcı pigmentler olarak görev yapan tetra-terpen bitki pigmentleri olan iki karotenoid sınıfıdır. Özellikle meyve ve sebzelere kırmızı-turuncu veya sarı renk vermekten sorumludurlar.
Bu İçeriği İçeren Son Ürünler
Retinoidler (A Vitamini)
E Vitamini
Squalane
Seramikler
UV filtreleri
AHA asitleri
Aloe
Retinoidler (A Vitamini)
E Vitamini
Yağlar
Silikonlar
C Vitamini
Pantenol (B5 Vitamini)
Prebiyotikler/Enzimler
Niasinamid (B3 vitamini)
Centella asiatica
Koenzim Q10
E Vitamini
Yağlar
Retinoidler (A Vitamini)
C Vitamini
Pantenol (B5 Vitamini)
Seramikler
C Vitamini
UV filtreleri
E Vitamini
Retinoidler (A Vitamini)
Silikonlar
Yağlar
Polifenoller
AHA asitleri
Omega yağ asitleri
Niasinamid (B3 vitamini)
UV filtreleri
E Vitamini
Silikonlar
Meyan Kökü
Yağlar
C Vitamini
Retinoidler (A Vitamini)
Polifenoller
Omega yağ asitleri
Peptitler
E Vitamini
Koenzim Q10
Silikonlar
Retinoidler (A Vitamini)
C Vitamini
Seramikler
Yağlar
HCA asitleri
Yeşil çay
Niasinamid (B3 vitamini)
Omega yağ asitleri
Centella asiatica
E Vitamini
Silikonlar
Yağlar
Retinoidler (A Vitamini)
C Vitamini
Pantenol (B5 Vitamini)
Meyan Kökü
Mantarlar
Hyaluronik asit
Niasinamid (B3 vitamini)
Polifenoller
Aloe
Squalane
Retinoidler (A Vitamini)
Yağlar
Silikonlar
Pantenol (B5 Vitamini)
Prebiyotikler/Enzimler