lanolin

İçerik Adı:
lanolin
Güvenlik Seviyesi:
Güvenli
Ana İşlevleri:
EWG Seviyesi:
01
Açıklama
Lanolin, yün yağı işlemenin bir ürünüdür. Hayvan yününün doğal koruyucu kaplaması olan saflaştırılmış bir yağdır. Yağ, kompleks nötr esterler, serbest yağ asitleri ve serbest alkollerden oluşur, gliserol içermez ve bu nedenle kimyasal olarak bir balmumudur ve domuz yağı gibi hayvansal yağlarla hiçbir ilişkisi yoktur. Don yağının dış görünümü yağa benzer, ancak kimyasal olarak diğer doğal yağlardan daha stabildir. Kimyasal bileşim açısından L. ham yağın rafine edilmesiyle elde edilen nötr yağ esterlerinin bir karışımıdır. Ham L. hoş olmayan bir kokuya sahip viskoz kahverengimsi sarı bir kütledir. Suda, alkolde çözünmez, benzende, kloroformda çözünür. Yağ asitleri, yağ asitlerinin mumsu esterleri, kolesterol, setil alkol, terpen alkollerin bir karışımını içerir. En önemlisi, suyu %200'e kadar bağlayarak su/yağ emülsiyonları oluşturma yeteneğidir. Bu durumda, dış faz yağdır, elde edilen ürün mikrobiyal kontaminasyondan korunur ve koruyucu içeriği en aza indirilebilir. Su ile karıştırıldığında, saflaştırılmış ve kokusu giderilmiş L. cilt tarafından iyi emilen ve cildi yumuşatan bir emülsiyon oluşturur. Uzun zamandır birçok kozmetik üründe kullanılmaktadır: emülsiyonlar, kremler, ruj, sabunlar, vb. Aktif maddeleri cildin lipid bariyeri boyunca aktarabilen bir güçlendirici. L.'nin bir parçası olan serbest yağ asitleri, alkoller, esterler, lipit tabakalarının akışkanlığını arttırır, cilt yüzeyinde transepidermal su kaybını önleyen ve stratum corneum'un uzun süreli hidrasyonunu sağlayan ek bir tıkayıcı tabaka oluşturur. Lipid tabakaları, aktif bileşenlerin yayıldığı kanallar oluşturur. Son çalışmalar L.'nin alerjik özelliklerini dışlamamaktadır, bu nedenle kullanımı biraz sınırlıdır. L. türevleri (örneğin hidrojenlenmiş, asetillenmiş, oksietillenmiş) de yüksek emülsifiye etme kabiliyetine sahiptir; yumuşatıcı ve baz bileşenleri olarak kullanılırlar. Sıvı L. cilt bakım ürünlerinde yumuşatıcı ve yüzey aktif madde olarak kullanılır. Kozmetik sınıfı lanolin güvenlidir, ancak genellikle yaklaşık 16 tane olan kanserojen maddelerle reaksiyona girerek bunların vücuda alınmasına katkıda bulunur.
Tedavide kullanılır
Bu İçeriği İçeren Son Ürünler
La Mer The Moisturizing Cream
La Mer 🇺🇸Yüz kremi
Retinoidler (A Vitamini)
Yosun
AHA asitleri
Pantenol (B5 Vitamini)
Yağlar
Pharmaceris E Emotopic Hydrating Lipid-Replenishing Body Balm
Pharmaceris 🇵🇱Vücut kremi
E Vitamini
Silikonlar
AHA asitleri
Yağlar
Bielenda Professional SupremeLab Barrier Renew
Bielenda 🇵🇱Yüz kremi
Silikonlar
E Vitamini
Yağlar
Seramikler
AHA asitleri
C Vitamini
Retinoidler (A Vitamini)
Squalane
Bielenda JAPAN BEAUTY Japoński krem do rąk WIŚNIA + JEDWAB
Bielenda 🇵🇱El kremi
Yağlar
E Vitamini
Silikonlar
Pantenol (B5 Vitamini)
Koenzim Q10
Bielenda Skin Clinic Professional Moisturizing
Bielenda 🇵🇱Yüz kremi
E Vitamini
Peptitler
AHA asitleri
Hyaluronik asit
Biologique Recherche Crème Dermopurifiante
Biologique Recherche 🇫🇷Yüz kremi
AHA asitleri
Niasinamid (B3 vitamini)
Hyaluronik asit
C Vitamini
BHA Salisilik asit
Centella asiatica
PHA asitleri
Bielenda Professional SupremeLab Barrier Renew Nourishing Day Cream SPF30
Bielenda 🇵🇱Yüz kremi
AHA asitleri
E Vitamini
Yağlar
C Vitamini
Retinoidler (A Vitamini)
Squalane
Silikonlar
Seramikler
Dr. Forhair Folligen Treatment Black Boosting
Dr.FORHAIR 🇰🇷Saç kremi
AHA asitleri
Polifenoller
E Vitamini
Squalane
BHA Salisilik asit
Omega yağ asitleri
Pantenol (B5 Vitamini)
Yorumlar
Yorum eklemek için giriş yapmanız gerekmektedir.
















