triticum spelta (spelt) seed extract
İçerik Adı:
triticum spelta (spelt) seed extract
Güvenlik Seviyesi:
Güvenli
Ana İşlevleri:
EWG Seviyesi:
01
Açıklama
Antik tam tahıl kavuzlu buğday (bilimsel adı Triticum spelta) dünyanın çeşitli bölgelerinde yetiştirilmektedir. Bu besleyici tahıl aynı zamanda eklem iltihabını nötralize etme özelliğine sahip amino asitler içerir. Buna ek olarak, amino asitler bir dizi vücut fonksiyonuna katkıda bulunur. Ayrıca kavuzlu buğday çeşitli vitaminler, temel mineraller ve diğer elementleri de içerir. Bitkiler biyolojik olarak aktif bileşiklerin kaynağı olarak yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Son zamanlarda, dikkatler umut verici bir antioksidan bileşik kaynağı olarak kavuzlu buğday (Triticum aestivum ssp. spelta) üzerine odaklanmıştır. Bu çalışmada, Triticum spelta'nın gliserol ekstraktlarının antioksidan aktivitesi ve toplam fenolik içeriği belirlenmiştir. Geleneksel, mikrodalga ve ultrasonik olmak üzere üç farklı ekstraksiyon yöntemi uygulanmıştır. En iyi polifenol içeriği ve antioksidan aktivite termal reflü ekstraksiyonu uygulanarak elde edilmiştir. Ayrıca, spelta'nın %1 gliserol ekstresi kullanılarak besleyici ve yenileyici bir krem (NRC) üretilmiştir. Bu formülün fizikokimyasal stabilitesinin yanı sıra duyusal ve cilde nüfuz etme özellikleri de değerlendirilmiştir. Kozmetik formülasyon 90 gün boyunca tüm sıcaklık koşullarında (-10 °C, 25 °C ve 40 °C) iyi emülsiyon ve renk stabilitesi göstermiştir. Gönüllülerin %85'i NRC'nin cilt penetrasyonunu iyi olarak değerlendirmiştir. Aynı yüzde, cilde uygulandıktan sonra hoş bir kokunun karakteristik olduğunu belirtmiştir. Bu sonuçlara dayanarak, kılçıksız buğday tohumunun çeşitli uygulamalarla biyolojik olarak aktif maddelerin umut verici bir kaynağı olduğu sonucuna varılabilir.
Bu İçeriği İçeren Son Ürünler
Yorumlar
Yorum eklemek için giriş yapmanız gerekmektedir.