triclosan
İçerik Adı:
triclosan
Güvenlik Seviyesi:
Uyarılar Var
CAS Numarası:
#3380-34-5
EWG Seviyesi:
07
Açıklama
ANTİBAKTERİYEL AJANLARIN CİLT KORUYUCU FONKSİYONLAR ÜZERİNE ETKİSİ
TRICLOSAN, ikame edilmiş bir difenil eter veya 2,4,4'-trikloro-2'hidroksidifenil eterdir. Hafif fenolik kokulu beyaz kristal tozdur. Suda çözünmez, ancak alkali çözeltilerde ve organik çözücülerde çözünür. Noniyonik yüzey aktif maddeler ve lesitin tarafından inaktive edilebilir. Isıya karşı stabildir. Alkalilere, asitlere ve ısıya dayanıklıdır. Geniş bir etki spektrumuna sahip antibakteriyel bileşen. Gram-pozitif ve gram-negatif bakterilere, mantarlara, mayalara ve küflere karşı etkilidir. Mikroorganizmalarda yağ asitlerinin sentezini bozar ve aktif olmak için düşük konsantrasyon gerektirir. Yağlarda çözünebildiği için hücre zarlarından kolayca geçer ve aktif sübstitüentleri (klor atomları ve hidroksil grubu) nedeniyle enzimlerin aktif merkezleriyle hızla etkileşime girer. T.'nin insan cildindeki yağ asitlerinin sentezini etkilememesi önemlidir. Optimal pH aralığı: 4-9. Pratik olarak biyolojik bozunmaya maruz kalmaz ve çevrede birikir. Sabunlarda, mahrem deodorantlarda, şampuanlarda ve yağlı cilt ve ayaklar için kozmetik ürünlerde, diş macununda aktif bir antibakteriyel katkı maddesi olarak kullanılır. T. O. içeriği %15-0.3 olan sabunlar ve deodorantlar (spreyler) etkili bir antibakteriyel etkiye sahiptir. Yüzey aktif maddeler içeren el temizleyicileri genellikle % 04 ila 2 T içerir. Antibakteriyel katkı maddesinin içeriği, ürünün etkinliği için gerekliliklere uygun olarak üretici tarafından belirlenir. Tıbbi amaçlar, sıhhi ve hijyen ürünleri ve ev kimyasalları için kullanılır. Kontakt dermatite neden olabilir. Genel olarak, son derece düşük tahriş edici ve hassaslaştırıcı etkiye sahiptir. AB Yönetmeliği 1223/2009 ve TR ti 009/2011 uyarınca, Japonya'da izin verilen maksimum %0,3 konsantrasyonda koruyucu olarak kullanılmasına izin verilmektedir - %0,1'e kadar. Çalışmalar, triklosanı cilt tahrişinden hormonal bozulmaya, kas fonksiyonlarına müdahale etmeye ve antibakteriyel direnci artırmaya kadar çok sayıda olumsuz sağlık etkisiyle giderek daha fazla ilişkilendirmektedir.
Bu İçeriği İçeren Son Ürünler
Yağlar
AHA asitleri
E Vitamini
Polifenoller
BHA Salisilik asit
Meyan Kökü