tocopherol

İçerik Adı:
tocopherol
Güvenlik Seviyesi:
Tamamen Güvenli
CAS Numarası:
#58-95-7
Ana İşlevleri:
EWG Seviyesi:
01
Aktif Bileşenler:
E VitaminiKomedojenite: 0-3
Açıklama
[E VİTAMİNİ bir tokoferol, yağda çözünen bir vitamin, plazmanın, membranların ve hayvansal organizmaların dokularının ana lipofilik antioksidanıdır.
Yunan alfabesinin ilk harfleriyle gösterilen bir bileşik ailesi, tokoferoller ve tokotrienoller: alfa, beta, gama ve delta, en aktif formu a-tokoferoldür.
Tokoferoller bitkisel yağlarda, yeşil sebzelerde (ıspanak, marul) ve çavdar ununda bulunur. Ana kaynak buğday tohumu yağıdır. Açık sarı renkte viskoz yağlı bir sıvıdır. İnsan cilt bariyerinin ana fizyolojik antioksidanıdır, hücre zarlarının stabilitesini korumak için gereklidir, lipoproteinlerin yapısını ve işleyişini kontrol etme süreçlerine katılır
BSE'nin stratum corneum'un lipid bölgesine dahil olduğu ve membranların etkili geçirgenliğini değiştirerek bir güçlendirici olarak hareket ettiği tespit edilmiştir. UV ışınlamasından önce uygulandığında, akut deri reaksiyonlarının yoğunluğunu önemli ölçüde azalttığı ve uzun süreli UV ışınlaması sırasında kırışıklık oluşumunun yoğunluğunu azalttığı bilinmektedir. Bir çok B.E. yeni doğanların peynir benzeri kayganlaştırıcısını içerir. B.E. diğer antioksidanların koruyucu özelliklerini arttırır: A ve C vitamini. Bu nedenle "doğru" kozmetik formülasyonlarda bu vitaminleri sıklıkla bir arada görebilirsiniz.
Cilt bakımında en yaygın kullanılan bileşenlerden biridir. Oldukça yavaş oksitlenir, bu da tokoferolün birçok kozmetik üründe kullanılmasına izin verir, en popüler formu E vitamini asetattır. Günümüzde E vitamini cilt bakım ürünlerinde antioksidan, nemlendirici ve yumuşatıcı olarak ve ayrıca diğer bileşenleri oksidasyona karşı stabilize etmek için yaygın olarak kullanılmaktadır.
Vitaminin topikal olarak uygulanması ciltteki içeriğini en az 24 saat boyunca arttırır. Cilt penetrasyon biyoyararlanımı çalışmaları, E vitamini ve asetatının epidermise eşit derecede iyi nüfuz ettiğini göstermiştir.
Tedavide kullanılır
Bu İçeriği İçeren Son Ürünler
Niasinamid (B3 vitamini)
Centella asiatica
Hyaluronik asit
Propolis / bal
UV filtreleri
E Vitamini
C Vitamini
Yağlar
Polifenoller
Niasinamid (B3 vitamini)
Centella asiatica
Hyaluronik asit
Eksozomlar
Squalane
E Vitamini
Seramikler
Yağlar
Meyan Kökü
Yeşil çay
Pantenol (B5 Vitamini)
Pantenol (B5 Vitamini)
Kolajen
Hyaluronik asit
Centella asiatica
Peptitler
Squalane
E Vitamini
Yosun
Seramikler
Yağlar
PDRN (polinükleotitler)
Prebiyotikler/Enzimler
Niasinamid (B3 vitamini)
Centella asiatica
Hyaluronik asit
Propolis / bal
Mikroiğneler
UV filtreleri
E Vitamini
Yağlar
Kolajen
Niasinamid (B3 vitamini)
Prebiyotikler/Enzimler
Yosun
E Vitamini
Niasinamid (B3 vitamini)
Hyaluronik asit
Peptitler
Retinoidler (A Vitamini)
Squalane
E Vitamini
C Vitamini
Alerjen
Yağlar
UV filtreleri
Prebiyotikler/Enzimler
Niasinamid (B3 vitamini)
Prebiyotikler/Enzimler
Centella asiatica
AHA asitleri
Retinoidler (A Vitamini)
UV filtreleri
E Vitamini
Seramikler
Kafein
Pantenol (B5 Vitamini)
Niasinamid (B3 vitamini)
Centella asiatica
AHA asitleri
Kolajen
Peptitler
Retinoidler (A Vitamini)
E Vitamini
C Vitamini
Yağlar
Meyan Kökü
Pantenol (B5 Vitamini)
Niasinamid (B3 vitamini)
Pantenol (B5 Vitamini)
Hyaluronik asit
Peptitler
E Vitamini
PDRN (polinükleotitler)
Seramikler
Silikonlar
Prebiyotikler/Enzimler
Niasinamid (B3 vitamini)
Centella asiatica
Hyaluronik asit
Mantarlar
Yosun
Aloe
E Vitamini
Yağlar
Meyan Kökü
Yeşil çay
Hyaluronik asit
Peptitler
Niasinamid (B3 vitamini)
E Vitamini
Pantenol (B5 Vitamini)
Kolajen
PHA asitleri
Hyaluronik asit
AHA asitleri
Peptitler
UV filtreleri
E Vitamini
Squalane
Seramikler
PDRN (polinükleotitler)
Yağlar
Alerjen
Kolajen
Niasinamid (B3 vitamini)
Peptitler
Mikroiğneler
Retinoidler (A Vitamini)
E Vitamini
C Vitamini
Azulen
Silikonlar
Pantenol (B5 Vitamini)
Centella asiatica
Peptitler
Retinoidler (A Vitamini)
UV filtreleri
E Vitamini
Bakuchiol
Seramikler
PDRN (polinükleotitler)
Pantenol (B5 Vitamini)
PHA asitleri
AHA asitleri
E Vitamini
BHA Salisilik asit
Yağlar
Yeşil çay
Prebiyotikler/Enzimler
















