monascus/rice ferment
İçerik Adı:
monascus/rice ferment
Güvenlik Seviyesi:
Güvenli
Ana İşlevleri:
EWG Seviyesi:
01
Aktif Bileşenler:
Prebiyotikler/Enzimler
Açıklama
monascus purpureus mikroorganizması tarafından pirincin fermantasyonu ile elde edilen monascus/pirinç enzim ürünüdür. Monascus pirinç enzimi özütleri antioksidan ve antibiyotik etkilere sahiptir. Staphylococcus aureus BCRC 10780'i inhibe ederken antibakteriyel aktivitenin iyi olduğu gösterilmiştir. Fermente M. purpureus pirincinin ek bir nitrojen kaynağı eklediği HaCaT keratinositlerine UVA kaynaklı hasar üzerindeki koruyucu etki, UVA kaynaklı keratinosit ölümünü engellemede özellikle güçlüydü.
Keşiş pirinci, üzerinde kırmızı küf (Monascus sp.) yetiştirilen pirincin fermente edilmiş bir ürünü olarak tanımlanmaktadır. Bu ürün gıda olarak, koruyucu olarak veya balık ve etin lezzetini ve rengini korumak için veya tıbbi özellikleri için kullanılmıştır.
Monascus metabolitlerinin (dimerumik asit, tanen, fenol, vb.) antioksidan kapasitesi ve dioscorea, genel antioksidan durumunu artırarak daha büyük bir antiaterosklerotik etki gösterebilir.
Staphylococcus aureus ve Propionibacterium acnes epidermal hastalıklara neden olur. Bu bakteriler kontrol altına alınabilirse, cilt sağlığı üzerinde koruyucu bir etkiye sahip olabilirler. Staphylococcus epidermidis, Staphylococcus aureus ve Propionibacterium acnes gibi bakteriler cilt hastalıklarına neden olmaktadır. Monasucs pigmenti Bacillus subtilis ve Candida pseudotropicalis'e karşı önemli bir antibiyotik etkiye sahiptir.
Bu İçeriği İçeren Son Ürünler
UV filtreleri
Yosun
Prebiyotikler/Enzimler
Yeşil çay
Silikonlar
E Vitamini
Niasinamid (B3 vitamini)