lactobacillus / wasabi root fermented extract
İçerik Adı:
lactobacillus / wasabi root fermented extract
Güvenlik Seviyesi:
Güvenli
Ana İşlevleri:
EWG Seviyesi:
01
Aktif Bileşenler:
Prebiyotikler/Enzimler
Açıklama
Lactobacillus/Wasabia Japonica Root Ferment Extract, Wasabia japonica köklerinin Lactobacillus mikroorganizması tarafından fermantasyon ürününün bir özütüdür. Wasabi ekstresi, Japonya'da yaygın olan Wasabia japonica bitkisinin köklerinden elde edilir. Wasabi özü, güçlü antioksidan ve antimikrobiyal özellikler gösteren çok işlevli bir aktif bileşendir. Bu özellikler hem cilt hem de saç bakımı için faydalıdır. Wasabi özü ayrıca cilt için yatıştırıcı özellikler gösterir. Wasabia japonica'da bulunan üç ana bileşik türü oksidoredüktazlar, izosiyanatlar ve glukozinolatlardır. Peroksidazlar, süperoksit dismutaz ve sinigrin (alil izotiyosiyanat) özellikle ilgi çekicidir. Süperoksit dismutaz, peroksidaz ile birlikte, erken yaşlanmaya katkıda bulunan süperoksit ve peroksit radikallerinin emiliminden ve nötralizasyonundan sorumludur. In vitro çalışmalar Sinigrin'in (alil glukozinolat) DNA'daki oksidatif reaksiyonları doğrudan inhibe ettiğini göstermiştir. Alil izotiyosiyanat ayrıca formülasyonlarda faydalı olabilecek antimikrobiyal özellikler de göstermektedir.