lactis proteinum

İçerik Adı:
lactis proteinum
Güvenlik Seviyesi:
Tamamen Güvenli
CAS Numarası:
#91053-68-8, 84082-51-9
Ana İşlevleri:
EWG Seviyesi:
01
Açıklama
Zengin kraliçe ve imparatoriçelerin kendilerini genç tutmak için günlük süt banyosu yaptıkları efsanevi bir söylentidir. Günümüzde birçok cilt bakım ürünü pastörize süt veya laktik asit, laktoz veya proteinler gibi cilt için faydalı bileşenler içermektedir.
Süt, cilt yenilenmesi, hücre yenilenmesi ve aktif prebiyotikler için bilimsel olarak kanıtlanmış faydaları olan proteinler (genellikle Lactis proteinum olarak adlandırılır) bakımından yüksektir. Buna ek olarak, süt proteinleri diğer önemli bileşenlerin stabilitesini arttırır ve aynı zamanda aktif bileşenlerin cildin daha derin katmanlarına nüfuz etmesini geliştiren dağıtım sisteminin bir parçasıdır.
Süt proteinleri tam proteinlerdir ve besin açısından zengin bileşimleri nedeniyle yapı taşları olarak iyi bilinirler. Yüksek kaliteli doğal süt proteininden üretilen Lactis proteinum çözünür ve çok yönlüdür. Mükemmel tahriş önleyici ve koruyucu özelliklere sahiptir ve cilt ve saç için optimum besin ve nem dengesi sağlar.
Laktoferrin, antimikrobiyal, antifungal ve antiviral aktiviteye sahip bağışıklık sisteminin bir parçası olan iyi çalışılmış bir glikoproteindir. Akne, sedef hastalığı veya diyabetik ülserler gibi cilt rahatsızlıkları için çok etkili bir tedavidir. Laktoferrin ayrıca dermal papilla hücrelerinin çoğalmasını hızlandırır, böylece saç büyümesini iyileştirir.
Kazein gibi bazı süt proteinleri, lipozom adı verilen bir kabuk oluşturmak üzere aktif bileşenleri kaplayabilmektedir. Lipozomlar lipit bariyeri boyunca adsorpsiyonu kolaylaştırır ve ayrıca bileşenlerin stabilitesini artırarak onları UV radyasyonundan ve diğer faktörlerden korur.
Bir başka süt proteini olan glikomakropeptid, cildin lipid bariyerini iyileştirir ve bifidobakteriler üzerinde önemli bir prebiyotik etkiye sahiptir, bu da mikrobiyota dengesini iyileştirir. Lactis proteinum, suyu cilde bağlamak ve hacim, sıkılık ve elastikiyet kazandırmak için doğal nemlendirici faktörler (NMF'ler) olan ideal bir amino asit kaynağıdır.
Peptitler ve büyüme faktörleri olarak da bilinen protein parçaları sütten (peynir altı suyu) elde edilir. Hyaluronik asit, kolajen I ve fibronektin gibi hücre dışı matrisin (cilt hücreleri arasındaki yapışkan madde) önemli bileşenlerinin üretimini hızlandırdığı iddia edilmektedir. İnsanlarda yapılan in vivo testler, %0,5 peynir altı suyu proteini ile iki hafta içinde kırışıklıklarda azalma ve elastikiyette iyileşme olduğunu göstermiştir.
Bu İçeriği İçeren Son Ürünler
Yağlar
Peptitler
C Vitamini
Yosun
Hyaluronik asit
E Vitamini
Kafein
Silikonlar
Peptitler
Squalane
AHA asitleri
C Vitamini
Yosun
Meyan Kökü
Hyaluronik asit
Retinoidler (A Vitamini)
UV filtreleri
E Vitamini
Kafein
Silikonlar
Yağlar
Squalane
Peptitler
Meyan Kökü
Yosun
C Vitamini
UV filtreleri
Omega yağ asitleri
Hyaluronik asit
Kolajen
E Vitamini
Kafein
Yağlar
AHA asitleri
C Vitamini
Yosun
Retinoidler (A Vitamini)
Hyaluronik asit
E Vitamini
Silikonlar
Aloe
Squalane
Peptitler
UV filtreleri
Hyaluronik asit
Omega yağ asitleri
Centella asiatica
E Vitamini
Kafein
Silikonlar
Yağlar
Peptitler
C Vitamini
Yosun
Hyaluronik asit
Prebiyotikler/Enzimler
E Vitamini
Kafein