lactic acid

İçerik Adı:
lactic acid
Güvenlik Seviyesi:
Tamamen Güvenli
CAS Numarası:
#50-21-5
Ana İşlevleri:
EWG Seviyesi:
1-4
Aktif Bileşenler:
AHA asitleriAçıklama
LAKTİK ASİT - a-oksipropiyonik asit, renksiz higroskopik kristaller. Suda, asetonda çözünür. Peynir altı suyundan veya sentetik olarak elde edilir. Canlı organizmaların en önemli metabolik ürünüdür. Kozmetik uygulamada rolü diğer a-hidroksi asitlere benzer: cildin yenilenme ve yenilenme süreçlerini etkiler, ölü hücrelerin pul pul dökülmesini sağlar, cildi nemlendirir, yaşla birlikte yavaşlayan epidermal hücre yenilenme sürecini normalleştirir; dermiste glikozaminoglikan ve kolajen sentezini artırır. M.c.'nin etkisi, linoleat seramidlerin sentezini artırarak cildin lipid bariyerini güçlendirme yeteneği ile diğer AGC'lerden ayrılır. Dış etkiler - cilt renginin iyileşmesi, cildin hidrasyonunun, elastikiyetinin ve sıkılığının artması, kırışıklıkların azalması. M.K. yağ bezleri ve kıl folikülü ağızlarındaki epitelizasyon sürecini normalleştirir, komedon yoğunluğunu ve gözenek boyutunu azaltır. Sorunlu ve yağlı ciltlerin bakımında, temizleyici ve yenileyici ürünlerde, ayrıca nemlendirici ve beyazlatıcı bileşen olarak kullanılır. E270 gıda katkı maddesi olarak kayıtlıdır.
Güvenilir bir Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) kaynağına göre, ciltte laktik asit kullanmanın potansiyel faydalarından bazıları şunlardır:
cilt dokusunu ve tonunu iyileştirme
cildin görünümünü veya sıkılığını iyileştirme
koyu lekeleri azaltma
ince çizgileri ve yüzeysel kırışıklıkları yumuşatma
gözenekleri açma ve temizleme
Laktik asit konsantrasyonu ne kadar yüksekse, ürünün kişinin cildini tahriş etme olasılığı o kadar yüksektir. İnsanlar her zaman bir yama testi yapmalı ve daha güçlü ürünlere geçmeden önce daha düşük bir konsantrasyonla başlamalıdır.
FDA, son kullanıcılara satılan tüm kozmetik ürünlerde içerik beyanlarını zorunlu kılmaktadır.
Evde kullanılabilecek daha hafif peelingler %10 veya daha az laktik asit konsantrasyonu içerir.
İnsanlar laktik asidin listedeki ilk bileşenlerden biri olduğundan emin olmalıdır. Sonlara doğru gelirse ürün cilde fayda sağlayacak kadar laktik asit içermeyebilir.
Tedavide kullanılır
Bu İçeriği İçeren Son Ürünler
Alerjen
UV filtreleri
E Vitamini
Squalane
PHA asitleri
Hyaluronik asit
AHA asitleri
Peptitler
Kolajen
PDRN (polinükleotitler)
Seramikler
Yağlar
Mikroiğneler
Niasinamid (B3 vitamini)
Centella asiatica
Peptitler
AHA asitleri
Hyaluronik asit
Kolajen
AHA asitleri
Kil
PHA asitleri
BHA Salisilik asit
PDRN (polinükleotitler)
Yağlar
UV filtreleri
Centella asiatica
PHA asitleri
AHA asitleri
Yeşil çay
Pantenol (B5 Vitamini)
BHA Salisilik asit
Seramikler
Yağlar
PHA asitleri
Niasinamid (B3 vitamini)
AHA asitleri
Polifenoller
Prebiyotikler/Enzimler
BHA Salisilik asit
Resveratrol
Silikonlar
Squalane
PHA asitleri
Niasinamid (B3 vitamini)
AHA asitleri
Hyaluronik asit
Pantenol (B5 Vitamini)
BHA Salisilik asit
PDRN (polinükleotitler)
Silikonlar
Kafein
Niasinamid (B3 vitamini)
Hyaluronik asit
AHA asitleri
Peptitler
Kolajen
Yağlar
AHA asitleri
E Vitamini
UV filtreleri
BHA Salisilik asit
Niasinamid (B3 vitamini)
E Vitamini
Niasinamid (B3 vitamini)
AHA asitleri
Hyaluronik asit
Pantenol (B5 Vitamini)
BHA Salisilik asit
Seramikler
C Vitamini
Hyaluronik asit
Peptitler
E Vitamini
Prebiyotikler/Enzimler
AHA asitleri
PHA asitleri
Hyaluronik asit
Peptitler
Kolajen
BHA Salisilik asit
C Vitamini
PDRN (polinükleotitler)
Yağlar
Kafein
PDRN (polinükleotitler)
Alerjen
Pantenol (B5 Vitamini)
BHA Salisilik asit
Yeşil çay
Prebiyotikler/Enzimler
AHA asitleri
Hyaluronik asit
PHA asitleri
Squalane
Aloe
Yosun
PDRN (polinükleotitler)
Alerjen
BHA Salisilik asit
Seramikler
Yeşil çay
Hyaluronik asit
AHA asitleri
PHA asitleri
Centella asiatica
AHA asitleri
Kil
Prebiyotikler/Enzimler
Squalane
Niasinamid (B3 vitamini)
BHA Salisilik asit
Yağlar
Alerjen
Pantenol (B5 Vitamini)
Yeşil çay
Hyaluronik asit
AHA asitleri
E Vitamini

















