hydrolyzed wheat starch
İçerik Adı:
hydrolyzed wheat starch
Güvenlik Seviyesi:
Tamamen Güvenli
Ana İşlevleri:
EWG Seviyesi:
01
Açıklama
Hidrolize buğday nişastası, asit, enzimatik veya diğer hidrolizlerle elde edilen buğday nişastasının hidrolizatıdır.
Cropeptide W, buğday oligosakkaritleri ile sinerjik nemlendirici bir kompleks içinde suda çözünür bir buğday proteini hidrolizatı sunar. Film oluşturucu ve nemlendirici özelliklerinin kombinasyonu, onu son derece işlevsel bir saç aktifi haline getirir. Bitki bazlı malzemeler sürekli büyüyen "doğal" trendde önemli bir rol oynamaktadır, ancak işlevsel faydalar öncelikli olmaya devam etmektedir. Bazıları organik sertifikalı hammaddelerden elde edilen çok çeşitli bitki bazlı proteinlerimiz, üstün performansın yanı sıra ürünün "doğal" olarak konumlandırılmasını sağlar.
Buğday nişastası buğday tanelerinden elde edilen bir nişastadır. Özellikleri ve kozmetik üretimindeki uygulamaları açısından diğer nişasta türlerine benzer. DOĞAL NİŞASTA, DEĞİŞTİRİLMEMİŞ - buğday, pirinç, mısır, patates kökleri ve diğer gıda ürünlerinde bulunan ve glikozdan oluşan yüksek molekül ağırlıklı bir karbonhidrat, bitki kökenli bir polisakkarittir. İki maddeden oluşur: amiloz (doğrusal bir glikoz polimeri) ve amilopektin (dallanmış bir glikoz polimeri). Yumrularda, rizomlarda, soğanda ve tohumlarda granül şeklinde birikir. K.'nin ana kaynakları patates, mısır, pirinç ve buğdaydır. Beyaz, ince taneli, kokusuz ve tatsız bir tozdur. Soğuk suda ve alkollerde çözünmez, sıcak suda çözünür, K.'nın kaynayan çözeltisi koyulaşır ve macun kıvamını alır, daha fazla ısıtıldığında macun ayrışır ve çözeltide nişasta hidrolizinin ürünleri olan dekstrinler oluşur. Nemi iyi emer, cilt üzerinde yumuşak bir etkiye sahiptir, cildi daha ipeksi hale getirir ve kaşıntıyı hafifletir. İyi yapışkan özelliklere sahiptir, ancak cilde eşit şekilde uygulanması zordur. Bebek pudralarında, allık ve kuru şampuanlarda, diş macunlarında ve hijyenik talk pudrasında kullanılır. Gliserin ile karıştırılmış K. çözeltileri kremlerde ve diş macunlarında kıvam arttırıcı ve stabilizatör olarak kullanılır. Cilt bezlerinin salgısında bulunan enzimlerin etkisiyle ciltte kolayca ayrışır ve cildi tahriş edebilecek ürünler ortaya çıkar, bu nedenle modifiye edilmemiş K. nadiren tozlarda kullanılır. Gliserin ve bazı glikoller C.'nin kolloidal çözeltilerini daha yoğun hale getirir. Çözeltiye koruyucular eklenmelidir. Diğer kozmetik hammadde türleri C. temelinde elde edilir: örneğin, nişasta difosfat veya glutenli nişasta - diş macunu formülasyonlarında bağlayıcı olarak kullanılan bir su-gliserol kolloidal nişasta çözeltisi. ve kepek şampuanlarında, saç durulamalarında vb. yapılandırıcı bir bileşen ve nötrleştirici olarak kullanılır. Toksik değildir.
Bu İçeriği İçeren Son Ürünler
Propolis / bal
Silikonlar
E Vitamini
Squalane
Peptitler
AHA asitleri
Yeşil çay
Pantenol (B5 Vitamini)