glycerin
.webp)
İçerik Adı:
glycerin
Güvenlik Seviyesi:
Tamamen Güvenli
CAS Numarası:
#56-81-5
Ana İşlevleri:
EWG Seviyesi:
1-2
Komedojenite: 0
Açıklama
Oldukça higroskopiktir ve bu nedenle sadece seyreltilmiş halde kullanılır. İlk ağırlığına göre havadan %40'a kadar su emebilir. G. kozmetik ürünlere (kremler ve jeller) kısmen su buharlaşmasını azaltmak için eklenir. Düşük konsantrasyonlarda cildi nemlendirir, yüksek konsantrasyonlarda (%30'un üzerinde) cildi kurutur ve antiseptik bir etkiye sahiptir.
Su-gliserin bitki özleri popülerdir. Gliserin cildi onaran bir bileşendir, yani ciltte doğal olarak bulunan, normal dengenin ve nemin sağlanmasına yardımcı olan bir maddedir.
Gliserol (gliserin) basit bir trioldür (üç hidroksi grubu içeren bir alkol), doğada yaygın olarak bulunur, hem hayvansal hem de bitkisel tüm doğal lipitlerin (yağların) yapısında bulunur. Yağların hidrolizi ve şekerlerin fermantasyonu ile üretilebilir. Sentetik olarak da üretilebilir.
Suda çözünebilen berrak, viskoz bir sıvıdır. Gliserin, hücreler arası matris olarak bilinen alanı doldurarak ve cildin homeostazını korumak için doğru miktarda suyu çekerek cildin doğal savunmasına katkıda bulunan bir nemlendiricidir. Başka bir deyişle, nemi cilde çeker.
Bitkisel gliserin sebze ve hindistan cevizinden elde edilir ve cildin doğal nem faktörünü dengeleyebilen su bağlama ve nem tutma özelliklerine sahiptir. Cildin sağlıklı kalmasına ve epidermisin (cildin dış katmanları) yapısının korunmasına yardımcı olur.
Gliserin, kişisel bakım formülasyonlarında en yaygın kullanılan bileşenlerden biridir. Sabunlarda, losyonlarda ve kremlerde %2-5 oranında kullanılır.
Kaynaklar
Tedavide kullanılır
Bu İçeriği İçeren Son Ürünler
PHA asitleri
Hyaluronik asit
BHA Salisilik asit
Meyan Kökü
AHA asitleri
Seramikler
Kolajen
Hyaluronik asit
PHA asitleri
Yağlar
E Vitamini
UV filtreleri
Alerjen
Squalane
Peptitler
AHA asitleri
PDRN (polinükleotitler)
Kolajen
Hyaluronik asit
Niasinamid (B3 vitamini)
Mikroiğneler
Peptitler
AHA asitleri
Centella asiatica
Koenzim Q10
Niasinamid (B3 vitamini)
Yağlar
Niasinamid (B3 vitamini)
Hyaluronik asit
AHA asitleri
PDRN (polinükleotitler)
Niasinamid (B3 vitamini)
Seramikler
Centella asiatica
Peptitler
Squalane
Silikonlar
Retinoidler (A Vitamini)
Niasinamid (B3 vitamini)
E Vitamini
Mikroiğneler
Azulen
C Vitamini
Peptitler
Pantenol (B5 Vitamini)
Pantenol (B5 Vitamini)
Bakuchiol
Seramikler
Retinoidler (A Vitamini)
E Vitamini
UV filtreleri
Peptitler
PDRN (polinükleotitler)
Centella asiatica
AHA asitleri
Prebiyotikler/Enzimler
Seramikler
Azelaik asit
Peptitler
Kil
PHA asitleri
BHA Salisilik asit
PDRN (polinükleotitler)
AHA asitleri
Prebiyotikler/Enzimler
Yeşil çay
Yağlar
PHA asitleri
E Vitamini
BHA Salisilik asit
AHA asitleri
Hyaluronik asit
Niasinamid (B3 vitamini)
Prebiyotikler/Enzimler
Yağlar
Peptitler
Seramikler
Prebiyotikler/Enzimler
Hyaluronik asit
PHA asitleri
Yeşil çay
BHA Salisilik asit
AHA asitleri
Silikonlar
Peptitler
Hyaluronik asit
Pantenol (B5 Vitamini)
Seramikler
Seramikler
Hyaluronik asit
Niasinamid (B3 vitamini)
E Vitamini
Azulen
Peptitler
Pantenol (B5 Vitamini)
















