cymbopogon martini oil

İçerik Adı:

cymbopogon martini oil

Güvenlik Seviyesi:

Kabul Edilebilir

CAS Numarası:

#84649-81-0

Ana İşlevleri:

EWG Seviyesi:

04

Aktif Bileşenler:

Yağlar
Açıklama

Açıklama

PALMAROSE YAĞI, tahılgiller familyasından taze veya kurutulmuş palmarosa bitkisinden (Cymbopogon martini) elde edilen uçucu bir yağdır. Hoş çiçeksi, hafif kuru kokulu ve bir miktar gül içeren sarı bir sıvıdır. Mirsen, linalol, geraniol, geranil asetat, limonen vb. içerir. Yağdaki geraniol içeriği, palmaroz türüne bağlı olarak %30 ila %80 arasında değişir. Fototoksik etkisi yoktur ve parfümeri ve kozmetikte kısıtlama olmaksızın kullanılır. Aromaterapistler onu sindirimi uyarmak ve cilt hastalıklarını tedavi etmek için kullanırlar. Palmarosa bitkisinin başka bir çeşidi (Cymbopogon martini), geraniol ve esterlerini içermeyen ve daha düşük bir P.m. sınıfı olan zencefilli uçucu yağ elde etmek için kullanılır. Yenileyici cilt bakım ürünlerinde kullanılır.

Bu bileşen bir cilt bakım maddesi ve tonik olarak işlev görür. Bir tonik olarak sebum üretimini dengeler. Genellikle yağlanmayı hedefleyen kozmetik ürünlerde bulursunuz ve özellikle akne ve sivilce gibi belirli cilt sorunlarının tedavisinde etkilidir. Bu büyük ölçüde palmarosa yağının iyi belgelenmiş antimikrobiyal özelliklerinden ve akneye neden olan bakterileri öldürme kabiliyetinden kaynaklanmaktadır. Bir cilt bakım maddesi olarak, cildin sıkı ve esnek kalmasına yardımcı olarak cilt hücrelerinin kendilerini sağlıklı bir şekilde onarmasını sağlar. Birçok kişi bu yağı cilt enfeksiyonlarını tedavi etmek ve yara izlerini önlemek için kullanır. Bu yağ aynı zamanda uzun süre kalıcı bir aromaya sahiptir (gül kokusuna benzer), bu da onu kozmetik endüstrisinde popüler bir koku katkı maddesi haline getirir. Bu bileşeni nemlendirici/yüz losyonu, yaşlanma karşıtı ürün, temizleyici, akne tedavisi, parfüm, tıraş kremi, sıkılaştırıcı vücut losyonu, göz kremi, makyaj temizleyici ve banyo yağı gibi çeşitli kişisel bakım ürünlerinde bulabilirsiniz.

Bu bileşen bir Kozmetik Bileşen İnceleme (CIR) paneli tarafından değerlendirilmemiş olsa da, FDA gıda katkı maddesi olarak kullanımının güvenli olduğunu düşünmektedir. Birkaç cilt tahrişi raporu olmasına rağmen (Greenberg & Lester 1954), genellikle ciltte hassasiyete veya tahrişe neden olmadığı düşünülmektedir.

Bu İçeriği İçeren Son Ürünler

Bu İçeriği İçeren Son Ürünler

nutseline Aroma Nut Slim Fit Guasha Serum
nutseline Aroma Nut Slim Fit Guasha Serum
nutseline 🇰🇷Vücut kremi

Niasinamid (B3 vitamini)

Hyaluronik asit

Polifenoller

Kafein

Alerjen

Yağlar

medicube Deep Vita C Pad
medicube Deep Vita C Pad
Medicube 🇰🇷Temizlik pedleri

Koenzim Q10

E Vitamini

Niasinamid (B3 vitamini)

PHA asitleri

Yağlar

Alerjen

Meyan Kökü

Hyaluronik asit

Pantenol (B5 Vitamini)

AHA asitleri

Peptitler

C Vitamini

Alchi Four Elements Serum Aromático Cuidar
Alchi Four Elements Serum Aromático Cuidar
Alchi 🇧🇷Yüz için serum

Hyaluronik asit

E Vitamini

C Vitamini

Yağlar

Esse Cream Mask
Esse Cream Mask
Esse Skincare 🇿🇦Yüz maskesi

Pantenol (B5 Vitamini)

Prebiyotikler/Enzimler

AHA asitleri

Aloe

C Vitamini

BHA Salisilik asit

E Vitamini

Yağlar

Hyaluronik asit

Lebel Estessimo Celcert Trunkly Conc
Lebel Estessimo Celcert Trunkly Conc
Lebel 🇯🇵Saç için serum

Peptitler

Yağlar

E Vitamini

Meyan Kökü

Yosun

AHA asitleri

Medi-Peel Phyto Cica-Nol B5 Calming Pad
Medi-Peel Phyto Cica-Nol B5 Calming Pad
Medi-Peel 🇰🇷Temizlik pedleri

Yeşil çay

Centella asiatica

Kolajen

Pantenol (B5 Vitamini)

Seramikler

PHA asitleri

Yağlar

Hyaluronik asit

Round Lab Soybean Cleansing Oil
Round Lab Soybean Cleansing Oil
Round Lab 🇰🇷Hidrofilik yağ

E Vitamini

Seramikler

Squalane

BHA Salisilik asit

Yağlar

Yorumlar

Yorumlar

Yorum eklemek için giriş yapmanız gerekmektedir.