apricot extract

İçerik Adı:
apricot extract
Güvenlik Seviyesi:
Güvenli
Ana İşlevleri:
EWG Seviyesi:
01
Aktif Bileşenler:
YağlarAçıklama
Genellikle "kayısı yağı" olarak adlandırılan kayısı özü, beslenme ve nem sağlayan bir bitki bileşenidir. Kayısı çekirdeği yağı, Rosaceae familyasından bir bitki olan kayısının (Prunus armeniaca) çekirdeklerinden soğuk ve sıcak presleme ile elde edilen yağlı bir yağdır. Yağlı sarımsı bir sıvıdır. 65 oleik asit, %30 linoleik asit, trigliseritler, doğal mum, stearinler, B, C, D, E vitaminleri, pektin maddeleri, enzimler, bol miktarda K, Ca, Fe, Cu, 1, Zn mineralleri içerir. Doymuş yağ asitlerinin içeriği %5'i geçmez. Çoklu doymamış yağ asitleri (F vitamini) diğer yağlara göre daha aktif bir formda bulunur, bu da özellikle göz kapakları, boyun ve dekolte cilt bakımı için yararlıdır. Yaşlanma sürecini yavaşlatır ve kırışıklıkların ortaya çıkmasını önler. Soğuk preslenmiş yağ esas olarak tıbbi amaçlar için kullanılırken, rafine edildikten sonra sıcak preslenmiş yağ gıda ve kozmetik endüstrilerinde kullanılır. Rafine edilmemiş A.m. sabun yapımında kullanılır. Kuru cildi yumuşatmak ve nemlendirmek için kozmetik ürünlere dahil edilir ve masaj ürünlerinde yaygın olarak kullanılır. Genellikle sert çekirdekli meyve yağları olarak adlandırılan şeftali ve badem yağları ile birlikte kullanılabilir. A.M.'nin bileşimi, analoğu olan badem yağına benzer. M.a. cilt tarafından iyi emilir ve asimile edilir, cilt ve mukoza zarlarının yenilenmesini destekler. Çocuklar için tahriş olan bölgelerde kullanılabilir. Kuru ciltler için gece bakımı olarak tavsiye edilir. PEG-6 kayısı yağı esteri, PEG-6 ve M.a.'nın transesterifikasyonu ile elde edilir. Yumuşatıcı, yüzey aktif madde, emülgatör, cilt düzenleyici.
Bu İçeriği İçeren Son Ürünler
Hyaluronik asit
Yeşil çay
Prebiyotikler/Enzimler
Pantenol (B5 Vitamini)
Meyan Kökü
Yağlar
Aloe
Yosun
Centella asiatica
