angelica keiskei leaf/stem extract
İçerik Adı:
angelica keiskei leaf/stem extract
Güvenlik Seviyesi:
Güvenli
Ana İşlevleri:
EWG Seviyesi:
01
Açıklama
Bir tür çiçekli havuç bitkisi olan keiskei angelica özütü, Japonca'da "yarının yaprağı" anlamına gelen ashitaba olarak da bilinir. Keiskei angelica yaprak/sap özü, Pasifik kıyısında bulunabileceği Japonya'daki Bs Yarımadaları, Miura Yarımadası, Izu Yarımadası ve Izu Adaları'na özgüdür. Doğal yaşam alanının dışında yaygın olarak yetiştirilmektedir.
Angelica keiki özü, hücreleri serbest radikal hasarından koruyan ve hastalıkları önleyen güçlü antioksidanlarıyla değerlidir. Özellikle chalcone adı verilen bir antioksidan, biyolojik aktivitesi nedeniyle sıklıkla lanse edilir.
Japon geleneğine göre ashitaba, onu tüketenlerin sağlığını iyileştirir ve aynı zamanda ömrün birkaç yıl uzamasına yardımcı olur. Bu faydalar bilimsel araştırmalarla doğrulanmamış olsa da, şu anda dünya çapında ortaya çıkan çok sayıda ashitaba gıdası ve ürünü, bu bitkiye karşı belirli bir heves ve ilgi olduğunu göstermektedir. Buna ek olarak, 2019 yılında Nature Communications adlı bilimsel dergide yayınlanan bir çalışmada, ashitaba'da bulunan bir flavonoid olan DMC (4,4'-dimethoxychalcone), yaşlanma karşıtı özelliklere sahip doğal bir bileşik olarak tanımlanmıştır.
Bugün güzellik endüstrisinin bazı kesimlerinin ilgisini çeken de bu faydalar gibi görünüyor. Bu bitkiyi çoğunlukla yağ formunda, genellikle diğer doğal bileşenlerle birlikte bir gençlik iksiri vaat ederken buluyoruz.
Bu İçeriği İçeren Son Ürünler
Niasinamid (B3 vitamini)
Yeşil çay
AHA asitleri
Yağlar
PHA asitleri
Polifenoller
Centella asiatica
Meyan Kökü
Kafein
E Vitamini
Yeşil çay
Peptitler
Yağlar
Hyaluronik asit
Polifenoller
Squalane
Yosun
E Vitamini
C Vitamini
Kolajen
Yeşil çay
Omega yağ asitleri
Hyaluronik asit
Silikonlar
Yağlar
Seramikler
Mantarlar
Squalane
Meyan Kökü
Peptitler