angelica keiskei leaf/stem extract
İçerik Adı:
angelica keiskei leaf/stem extract
Güvenlik Seviyesi:
Güvenli
Ana İşlevleri:
EWG Seviyesi:
01
Açıklama
Bir tür çiçekli havuç bitkisi olan keiskei angelica özütü, Japonca'da "yarının yaprağı" anlamına gelen ashitaba olarak da bilinir. Keiskei angelica yaprak/sap özü, Pasifik kıyısında bulunabileceği Japonya'daki Bs Yarımadaları, Miura Yarımadası, Izu Yarımadası ve Izu Adaları'na özgüdür. Doğal yaşam alanının dışında yaygın olarak yetiştirilmektedir.
Angelica keiki özü, hücreleri serbest radikal hasarından koruyan ve hastalıkları önleyen güçlü antioksidanlarıyla değerlidir. Özellikle chalcone adı verilen bir antioksidan, biyolojik aktivitesi nedeniyle sıklıkla lanse edilir.
Japon geleneğine göre ashitaba, onu tüketenlerin sağlığını iyileştirir ve aynı zamanda ömrün birkaç yıl uzamasına yardımcı olur. Bu faydalar bilimsel araştırmalarla doğrulanmamış olsa da, şu anda dünya çapında ortaya çıkan çok sayıda ashitaba gıdası ve ürünü, bu bitkiye karşı belirli bir heves ve ilgi olduğunu göstermektedir. Buna ek olarak, 2019 yılında Nature Communications adlı bilimsel dergide yayınlanan bir çalışmada, ashitaba'da bulunan bir flavonoid olan DMC (4,4'-dimethoxychalcone), yaşlanma karşıtı özelliklere sahip doğal bir bileşik olarak tanımlanmıştır.
Bugün güzellik endüstrisinin bazı kesimlerinin ilgisini çeken de bu faydalar gibi görünüyor. Bu bitkiyi çoğunlukla yağ formunda, genellikle diğer doğal bileşenlerle birlikte bir gençlik iksiri vaat ederken buluyoruz.
Bu İçeriği İçeren Son Ürünler
Centella asiatica
Niasinamid (B3 vitamini)
Polifenoller
Yeşil çay
Yağlar
PHA asitleri
AHA asitleri
Meyan Kökü
E Vitamini
Kafein
Yosun
Polifenoller
Yeşil çay
Yağlar
Squalane
Hyaluronik asit
Peptitler
Kolajen
Silikonlar
Seramikler
Omega yağ asitleri
Mantarlar
Peptitler
C Vitamini
Yeşil çay
Yağlar
Squalane
Meyan Kökü
Hyaluronik asit
E Vitamini