theobroma cacao (cocoa/cacao) seed butter
İçerik Adı:
theobroma cacao (cocoa/cacao) seed butter
Güvenlik Seviyesi:
Güvenli
Ana İşlevleri:
EWG Seviyesi:
01
Komedojenite: 4
Açıklama
KAKAO YAĞI, Sterculiaceae familyasından yaprak dökmeyen tropikal bir ağaç olan kakao çekirdeği Theobroma sassao'da bulunan (%55'e kadar) kurumayan bir yağdır. Sarı, kırmızı veya turuncu meyveleri, kakao tozu ve kakao yağı üretmek için kullanılan kakao çekirdeği adı verilen 20-35 adet oldukça büyük tohum içerir. Kakao yağı, trigliserit ve yağ asitlerinin bir karışımı olan doğal bir bileşendir. Sarımsı bir renge ve hoş bir çikolata kokusuna sahiptir. Erime noktası 30-34 C'dir. Yağ stearik, palmitik, oleik, linoleik asitler içerir. A, E ve 82 vitaminleri açısından zengindir ve şu eser elementleri içerir: demir, bakır, magnezyum. Metilksantin, kafein, tanenlerin varlığı nedeniyle iyileştirici ve tonik bir etkiye sahiptir. Provitamin A, cilt hücresi yenilenme süreçlerini uyarır ve ölü hücrelerin pul pul dökülmesine yardımcı olur. PP vitamini damar duvarını güçlendirerek örümcek damarların ve yıldızların oluşumunu engeller. Yağ, cilt ve saç ürünlerinde besleyici, yumuşatıcı bir katkı maddesi olarak oldukça etkilidir. Metilksantin, kafein ve tanenlerin varlığı nedeniyle iyileştirici ve tonik bir etkiye sahiptir. Kozmetikte yumuşatıcı, kremlerin bir bileşeni, masaj ürünleri, fotokoruyucu ajanlar, dekoratif kozmetikler, tıraş öncesi ve sonrası ürünler olarak da kullanılır.
Bu İçeriği İçeren Son Ürünler
Yorumlar
Yorum eklemek için giriş yapmanız gerekmektedir.