elaeis guineensis (palm) оil
İçerik Adı:
elaeis guineensis (palm) оil
Güvenlik Seviyesi:
Tamamen Güvenli
Ana İşlevleri:
EWG Seviyesi:
01
Aktif Bileşenler:
Yağlar
Açıklama
PALM YAĞI - Katı yağ, presleme yoluyla %22'ye kadar yağ içeren palmiye meyvesinin hamurundan (kopra) elde edilir. Preslemeden sonra koyu kırmızı renkte ham yağ elde edilir ve bu yağ düşük sıcaklıkta damıtıldıktan sonra tek başına bir ürün olarak kullanılır ya da rafine edilerek ağartılmış yağ haline getirilir. M.P.'nin erime noktası 32 ila 43 °C arasında değişmektedir. Yüksek katı trigliserit içeriği nedeniyle M.P. yarı katı bir kıvama sahiptir. Diğer sıvı ve katı yağların çoğuyla karışımlarda, kristalleşme sonrası özellikler gösterir, yani depolama sırasında sertleşir. Rafine edilmiş M.P. oksidatif hasara karşı oldukça dirençlidir. Yağ ve fraksiyonları yüksek seviyede tokoferoller ve tokotrienoller ile karakterize edilir. Ana yağ asitleri %46,8'e kadar palmitik asit ve %43'e kadar oleik asittir, bu da M.P.'nin yağ asidi bileşiminin bir özelliğidir. Linoleik asit içeriği nispeten yüksektir (%10). Değerli bir gıda ürünüdür. Cilt üzerinde nemlendirici bir etkiye sahiptir ve erken yaşlanmaya ve yaşlılık lekelerine karşı korur. Solgun, kuru, pullu, pürüzlü, tahriş olmuş, iltihaplı veya hassas ciltlerin bakımı, kırılgan ve kırılmış tırnakların önlenmesi, saç büyümesinin ve durumunun iyileştirilmesi ve kafa derisinin aşırı yağlanmasının giderilmesi için ürünlerde kullanılır. Katı sabun üretiminde ana bileşenlerden biridir.
Bu İçeriği İçeren Son Ürünler
Vichy LiftActiv Collagen Specialist Night
Vichy 🇫🇷Yüz kremi
Peptitler
Hyaluronik asit
Polifenoller
C Vitamini
AHA asitleri
Silikonlar
Yağlar
Sane Cleansing And Whitening Mask
Sane 🇪🇸Yüz maskesi
Yağlar
E Vitamini
Retinoidler (A Vitamini)
Pantenol (B5 Vitamini)
Niasinamid (B3 vitamini)
Yorumlar
Yorum eklemek için giriş yapmanız gerekmektedir.