canola (canola) oil
İçerik Adı:
canola (canola) oil
Güvenlik Seviyesi:
Güvenli
Ana İşlevleri:
EWG Seviyesi:
01
Aktif Bileşenler:
Yağlar
Açıklama
Kanola yağı (kolza yağı) yarı kuruyan yağlı bir yağ, açık sarı bir sıvıdır. Düşük erüsik asit içeriğine sahip bir kolza çeşidi olan Brassica napus L. tohumlarından üretilen bir tür hardal yağıdır. 1974 yılında, Kanadalı yetiştiriciler düşük erüsik asit içeriğine sahip bir kolza çeşidi geliştirdiler, bu çeşide "Kanada" ve "yağ" kelimelerinin birleşiminden oluşan "kanola" adı verildi. Yağın bileşimi ve özellikleri oleik (%60), linoleik (%20) ve linolenik (%12) asitlerin varlığı ve büyük miktarda E vitamini ile belirlenir. K.M. düşük viskozitesi ve yapışkanlığı nedeniyle kozmetik formülasyonlarda kolza yağına göre tercih edilir. Antioksidan özelliklere sahiptir, cilde yakın doğal bir koruyucu bariyer oluşturur ve neminin optimum seviyesini korur, yaşlanma sürecini yavaşlatır ve anti-inflamatuar etkiye sahiptir. İyi nemlendirir ve besler, su-lipit dengesini geri kazandırır. Esansiyel yağ asitleri kaynağıdır. Cilt bakım ürünlerinde yumuşatıcı olarak kullanılır. Zeytinyağına daha ucuz bir alternatif olarak konumlandırılır.
Bu İçeriği İçeren Son Ürünler
UV filtreleri
Meyan Kökü
Kil
Prebiyotikler/Enzimler
AHA asitleri
Yağlar
E Vitamini